15:05 / 03.08.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja: HRT za HGZ

Zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda, arhivska fotografija

Zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda, arhivska fotografija

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

Što može učiniti HRT za HGZ, Hrvatska radiotelevizija za Hrvatski glazbeni zavod, tu kolijevku profesionalnog bavljenja glazbom u Hrvatskoj i najljepšu koncertnu dvoranu u povijesnom sjedištu Zagreba? Emisiju pod otvorenim nebom u dvorištu zgrade HRT-a, na zagrebačkom Prisavlju, koja slijedi u srijedu, 11. kolovoza, u 20:05. Emisiju možete pratiti na Trećem Programu HTV-a i slušati na Radio Sljemenu.

video thumb

O projektu obnove u potresu oštećene zgrade i planu pretvaranja Glazbenjaka u modernu glazbenu, kulturnu i interaktivno-obrazovnu instituciju govore ugledni gosti emisije: predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, voditelj projekta obnove arhitekt Roman Šilje, te glazbenice svjetskoga glasa koje u HGZ-u uoči zatvaranja zgrade zbog obnove osmišljavaju vrhunske glazbene programe: operna diva Dunja Vejzović, pijanistica Martina Filjak i violončelistica Kajana Pačko.

U glazbenom dijelu programa nastupaju flamenco pjevačica Nina Ćorić i harfistica Doris Karamatić, a nakon nje na velikoj pozornici koncert priređuje mariachi ansambl Los Caballeros, uz goste.

Urednica i voditeljica je Jana Haluza, a redatelj Danko Volarić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!