Sunčana strana Prisavlja: Pozdrav ljetu

09.09.2021.

14:33

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Ljeto se primiče kraju i vrijeme je da se pripremimo za rastanak s njime. Zato "lovimo" dva još uvijek aktualna ključna projekta koja su obilježila ove ljetne mjesece: 31. Muzički biennale Zagreb i inicijative oko Godine čitanja. Emisiju s otvorene pozornice u dvorištu HRT-a prenosimo u srijedu, 15. rujna, u 20:05 na Trećem programu HTV-a.

Što nam je donio naš najstariji festival suvremene glazbe koji Zagreb povezuje sa svijetom otkriva umjetnička ravnateljica Biennala, Margareta Ferek Petrić, dok se pijanist Ivan Batoš prisjeća kako je biti kućanica na online koncertu.

U središnjici emisije najavljujemo praizvedbu opere Berislava Šipuša, Posljednji intermezzo, koja nas očekuje 18. rujna u zagrebačkom HNK-u, o čemu razgovaramo sa samim skladateljem i njegovom suradnicom, libretisticom i redateljicom Marinom Pejnović.

Galerija
Margareta Ferek-Petrić, Foto: promo/promo
Berislav Šipuš, Foto: Marija Štilinović/HRT

Živom izvedbom na malom podiju svoj završni koncert na Biennalu 20. rujna u Atelieru Meštrović najavljuju članovi I.N.K. Experiment Dua, udaraljkaši Ivana Kuljerić i Nikola Krbanjević.

Biennalske teme ispreplićemo promicanjem čitanja kroz razgovore s piscima Slobodanom Šnajderom i Tomicom Šćavinom.

Za kraj zavirujemo u ''strojarnicu'' na 2. katu zgrade HRT-a u kojoj se isječak suvremene plesne predstave ''Playing reality'' poigrava dječjim igrama i granicama performativnosti.

Galerija
Slobodan Šnajder, Foto: Nedjeljom u 2/HRT
Tomica Šćavina, Foto: Sunčana strana Prisavlja/HRT

Urednice i voditeljice su Lidija Lacko Vidulić i Jana Haluza. Redatelj je Siniša Bulajić, a producentica Margita Pandžić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Nakon emisije slijedi prijenos koncerta grupe Mayales i Natali Dizdar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!