10:12 / 17.06.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja: Starogradski biseri - Tamburaški orkestar HRT-a i gosti, prijenos

Tamburaški orkestar HRT-a

Tamburaški orkestar HRT-a

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

U petak, 25. lipnja na Trećem programu od 21 sat prenosimo koncert Starogradski biseri - Tamburaškog  orkestra HRT-a i gostiju. 

Starogradskim biserima u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda otvaramo niz večernjih koncerata na Sunčanoj strani Prisavlja.

Popularne starogradske pjesme, skladane davnih godina devetnaestog i dvadesetog stoljeća, važan su dio hrvatske glazbene povijesti. Za razliku od narodne glazbe ruralnih sredina, te su pjesme nastajale u gradskim središtima, a uglazbljene su većinom prema stihovima cijenjenih pjesnika. U njima se sjedinjuju tradicijska i zabavna glazba toga vremena.

video thumb

Starogradski biseri koje smo pripremili odavno su ušli u srca naših ljudi. Drage nam pjesme na večerašnjem koncertu interpretirat će izvođači koji su svoje karijere posvetili toj glazbenoj vrsti, ali i pjevači koji će se okušati u glazbenim evergrinima koje prepoznaje najšira publika. Gosti koncerta su: Drago Diklić, Blanka Došen, Renata Sabljak, Šima Jovanovac, Jacques Houdek, Stanko Šarić i Vokalni ansambl Angeluš.

Uživajte u pjesmama "Jesen stiže, dunjo moja", "Ej, salaši", "Nekada sam i ja volio plavo cvijeće", "Da smo se ranije sreli" kao i u mnogim poznatim starogradskim biserima.

Ulaz za gledatelje je i ove godine besplatan, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Potrebno je samo svoj dolazak najaviti putem linka koji će se nalaziti na web stranici HRT-a. 

Redateljica je Vesna Fijačko Fodor, a urednica Snježana Nožinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!