Treći element: Od alergije do intolerancije

18.08.2022.

16:19

Autor: HRT

Četvrtak, 1. rujna na Trećem

Četvrtak, 1. rujna na Trećem

Foto: Treći element / HRT

Prema nekim podacima 2 do 5% europske populacije ima dijagnosticiranu alergiju na hranu, dok i do 35% ljudi smatra da je intolerantno na neke namirnice, i do tog zaključka su više-manje došli sami. Više u emisiji Treći element koja slijedi u četvrtak, 1. rujna, na Trećem programu u 16:30.

Danas je sve više reklama za mlijeko bez laktoze, a police u trgovinama pune su bezglutenskih proizvoda. Od mnogih ljudi možete čuti da im je izbacivanje neke hrane iz svakodnevnog jelovnika znatno promijenilo život na bolje. Svima nam je jasno da hrana može biti neprijatelj u velikim količinama, no i male količine nekad mogu biti vrlo opasne.

Gdje je granica između alergije, intolerancije i osjetljivosti na hranu? O tome u Trećem elementu. 

Gošće su izv. prof. dr. sc. Mirjana Turkalj i Adrijana Miletić Gospić, dipl. ing. preh. tehn. iz Dječje bolnice Srebrnjak.

Voditelji emisije su Martina Manenica i Marko Košiček.

Redateljica Gordana Bolčić, a urednica Jozefina Stipančević

Emisiju možete pogledati i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Trećeg elementa.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!