Ubojite namjere

20.01.2022.

11:40

Autor: HRT

 Petak, 4. veljače na Prvom

Petak, 4. veljače na Prvom

Foto: Ubojite namjere / film

U petak, 4. veljače, u 23:30 na Prvom programu ne propustite triler Ubojite namjere. Dinamičan, uzbudljiv i vizualno impresivan film režirao je jedan od najboljih američkih redatelja akcijskih filmova, John McTiernan.

Narednik Nathan West vodi elitnu postrojbu specijalaca, vojnih rendžera u rutinskoj vježbi u džungli Paname. Za vrijeme vježbe to područje zahvati uragan i West s gotovo cijelom postrojbom nestane, osim dvojice vojnika - Raymonda Dunbara i Levija Kendalla.

Satnica Julia Osborne, zapovjednica vojne policije vojarne Fort Clayton, dobiva zadatak istražiti što se doista zbilo u džugli, no izjave dvojice preživjelih su kontradiktorne i ukazuju na mogućnost zločina. Osborne traži pomoć istražitelja Toma Hardyja, bivšeg pripadnika rendžera koji dobro poznaje narednika Westa, svog bivšeg zapovjednika...

 Petak, 4. veljače na Prvom

Petak, 4. veljače na Prvom

Foto: Ubojite namjere / film

Redatelj John McTiernan proslavio se znanstvenofantastičnim akcijskim filmom Predator s Arnoldom Schwarzeneggerom, a potvrdio slavu briljantnim akcijskim trilerom Umri muški koji je TV glumca Brucea Willisa promovirao u jednu od prvih zvijezda Hollywooda. U filmu Ubojite namjere McTiernan stvara zanimljivu pripovjednu strukturu koja podsjeća na Kurosawin Rashomon, te istražuje narav istine i način na koji osobe različitih psiholoških profila vide iste događaje.

 Petak, 4. veljače na Prvom

Petak, 4. veljače na Prvom

Foto: Ubojite namjere / film

U glumačkoj ekipi su John Travolta, Samuel L. Jackson, Connie Nielsen, Giovanni Ribisi, Brian Van Holt, Taye Diggs, Christian De La Fuente, Dash Mihok, Tim Daly, Roselyn Sanchez... Scenarist filma BASIC iz 2003. godine je James Vanderbilt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!