22:05 / 13.04.2022.

Autor: HRT

Zagreb - bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca, prijenos mise

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U nedjelju 17. travnja na Prvom programu HTV-a i Prvom programu HR-a u 10 sati prenosimo svečanu uskrsnu misu iz bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca, uz zgradu Bogoslovije na Kaptolu 28 u Zagrebu. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit.

Uskrsnuće Isusovo temeljna je istina naše vjere u Krista Isusa. Riječ je o zbiljskom događaju s povijesno ustanovljenim očitovanjima, kako svjedoči Novi zavjet.

Već sv. Pavao oko godine 56. piše Korinćanima: "Doista, predadoh vam ponajprije što i primih: Krist umrije za grijehe naše po Pismima, bi pokopan i uskrišen treći dan po Pismima; ukaza se Kefi, zatim dvanaestorici" (1 Kor 15, 3-5).

Vjera u Uskrsnuće rodila se iz izravna iskustva zbiljnosti uskrslog Krista. Isus je po uskrsnuću koje je transcendentni događaj zadobio proslavljeno tijelo ispunjeno moći Duha Svetoga i prešao je u drugi život onkraj vremena i prostora. Time je i svima koji su kršteni u njegovo ime i koji blaguju njegovo Tijelo i Krv i svim ljudima dobre volje i dobrog srca otvorio vrata raja, vječnog života s Njime.

Urednik i komentator prijenosa je Dragutin Siladi, redatelj Davor Borić, a organizator Luka Zadravec

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!