10:01 / 15.07.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja: Filmska glazba, emisija

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: I ovog ljeta / HRT

U petak 16. srpnja u 20:05 na Trećem programu prikazujemo emisiju Sunčana strana Prisavlja: Filmska glazba. Prije koncerta posvećenog hrvatskoj filmskoj glazbi, u uvodnoj emisiji na tu temu razgovaramo s gostima: muzikologinjom Irenom Paulus, rukovoditeljicom RJ Glazba na HRT-u Ivanom Kocelj i redateljem Hrvojem Hribarom. 

Nakon koncerta prikazujemo Hribarov film "Što je muškarac bez brkova", a tijekom emisije slušamo i Tamaru Obrovac s njezinim bendom koji izvode glazbene teme iz domaćih filmova.

Došlo je i vrijeme povratka filmskih festivala, pa smo snimili oskarovca Pawela Pawlikowskog koji je bio na Lopudu, a predsjeda i žirijem Pula Film Festivala, donosimo i reportažu iz Cannesa gdje je premijerno prikazan film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović koji sada nestrpljivo čeka pulska publika, saznajemo što donosi Motovun Film Festival, kakva je atmosfera u Sarajevu...

Voditelji emisije su Dean Šoša i Anja Cerar

Urednici su Dean Šoša i Nataša Vukas Stanojkovski, producent Dario Jakiša, a redateljica Vesna Švec Hercigonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!