100 godina Francuskog instituta

14.02.2021.

09:55

Autor: HRT

Nedjelja, 21. veljače na Prvom

Nedjelja, 21. veljače na Prvom

Foto: Damil Kalogjera / -

U nedjelju 21. veljače u 21:10 na Prvom prikazujemo posebnu emisiju 100 godina Francuskog instituta.

Francuski institut u Zagrebu slavi stotu godišnjicu svojeg djelovanja, kao prva ustanova tog tipa u jugoistočnoj Europi i jedna od prvih u svijetu. U posebnoj emisiji posvećenoj ovoj obljetnici gostuju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, francuski veleposlanik u Hrvatskoj Gaël Veyssière, izbornica hrvatske kulturne sezone u Parizu "Croatie la voici" Seadeta Midžić i Thomas Schnabel, ataše za kulturu i zamjenik ravnatelja Francuskog instituta u Zagrebu.

O vezama Francuske i Hrvatske na području umjetnosti, ali i u svijetu svakodnevnog življenja, gastronomije, sporta i mode govore povjesničari, umjetnici, kulturni djelatnici te bivši ravnatelji Instituta.

video thumb

Novinarke su Ivona Haller, Jasna Coce, Ivana Antunović Jović, Hanja Rakovac Mašić. Urednica emisije je Ana Marija Habjan, redateljica Kamelija Čančarević, a producent Filip Marešić.

Emisiju pratite i preko naše multimedijske usluge HRTi.

Nedjelja, 21. veljače na Prvom

Nedjelja, 21. veljače na Prvom

Foto: Damil Kalogjera / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!