HNK u Zagrebu za Petrinju

14:07 / 04.02.2021.

Autor: HRT

Subota, 6. veljače na Trećem

Subota, 6. veljače na Trećem

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Na Trećem programu, 6. veljače u 21 sat prenosimo humanitarni koncert  HNK u Zagrebu za Petrinju.

Humanitarna večer u sklopu akcije zagrebačkog HNK-a za Petrinju namijenjena je obnovi Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, koje je stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca 2020. Publici u HNK-u u Zagrebu, koja svojim donacijama sudjeluje u humanitarnoj večeri, bit će predstavljeni banijski pjesnici od početka stoljeća do danas, u izboru pjesnika Miroslava Kirina. Poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg govore poznati dramski umjetnici: Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović.

Ansambl "Zoran Šćekić i prijatelji" uvest će vas u svijet suvremene, eksperimentalne, avangardne i improvizirane glazbe sa skladbama "Sessimonum", "Undecet No. 1", "Construction 3.1", "Septet No. 1", "Undecet No. 2.".

Većina skladbi koje će ansambl izvesti tijekom večeri su svjetske praizvedbe. Članovi ansambla su renomirani glazbenici Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Zoran Šćekić, Alen Sinkauz, Dani Bošnjak, Davor Križić , Saša Nestorović, Damir Prica Kafka, Ivan Marincel, Kruno Levačić i Borko Rupena.

Ulaznice za ovu humanitarno-glazbeno-poetsku večer nisu u slobodnoj prodaji nego će se novčane donacije skupljati u posebnoj kutiji koja se nalazi u foajeu kazališta.

Više informacija o ovoj humanitarnoj večeri na www.hnk.hr.

Urednica prijenosa je Snježana Nožinić, redatelj Danko Volarić.

Prijenos pratite i na Trećem programu Hrvatskoga radija te preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!