Dnevnik velikog Perice: Televizija je budućnost

10.03.2021.

10:27

Autor: HRT

Ponedjeljak, 22. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 22. ožujka na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

U ponedjeljak, 22. ožujka na Prvom programu u 21:05 ne propustite 3. epizodu domaće serije Dnevnik velikog Perice. Domaća dramska serija zbiva se tridesetak godina nakon radnje kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli". Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produljujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

video thumb

Peričin prvi javni nastup na vatrogasnoj zabavi prošao je i više nego dobro, a Perica je u dnevnik zapisao kako i dalje želi pjevati i nastupati. Doduše, na malo boljim mjestima, ako je moguće. Željka se sve više udaljuje i živi neki svoj život, dok se Eugen Fulir pojavljuje kada ga najmanje očekuju. Nadin zaručnik Milan šalje pismo o skorom vjenčanju, a Kaća razmišlja kako povećati promet u gostionici. Žnida se pokušava izvući iz nezgodne situacije u koju ga je doveo inspektor Matić, ali ne zaboravlja niti Peričinu karijeru...

Ponedjeljak, 22. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 22. ožujka na Prvom

Foto: Dnevnik velikog Perice / serija

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, skladatelj i glazbeni urednik Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažeri Vladimir Gojun i Hrvoje Mršić, majstor tona Igor Šegović, dizajner zvuka Frano Homen.

Za HRT seriju proizvodi producent Croatia film, a urednica serije je Zinka Kiseljak.

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić i mnogi drugi.

Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi. U seriji će se, kao glumci, pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici.

Gledatelji seriju mogu premijerno pratiti ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatske televizije u 21:05, dok će na Trećem programu u nedjelju od 20:30 biti prikazivana verzija s audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Također, seriju se može pratiti i putem platforme HRTi, u čijoj će videoteci biti dostupne emitirane epizode.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!