12:45 / 14.02.2021.

Autor: HRT

Doktor Martin

Od ponedjeljka do petka na Prvom

Od ponedjeljka do petka na Prvom

Foto: Doktor Martin / serija

Od ponedjeljka do petka na Prvom programu u 10:15 emitiramo britansku dramsku seriju s elementima komedije, s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi.

Svojevrsni je to spin-off komedije Spas za Grace iz 2000., nastale prema liku dr. Martina Bamforda. Radnja je smještena u fiktivno selo Portwenn na engleskoj obali, a serija je snimana u ribarskom mjestu Port Isaac na atlantskoj obali na sjeveru Cornwalla. Prva sezona emitirana je 2004. godine.

Dr. Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni kirurg, obolio je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti kirurgiju. Dobiva mjesto jedinog liječnika obiteljske medicine u uspavanom mjestašcu Portwennu, u kojem je kao dijete provodio ljetne praznike s tetom Joan (Stephanie Cole) i tetkom Philom, vlasnikom lokalne farme. Stigavši u Portwenn suočava se s bolnom činjenicom da tu nitko nema pojma o njegovu kirurškom renomeu - i otkriva da je kirurška praksa u rasulu.

U seriji DOC MARTIN 1, uz Martina Clunesa, glume i Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absolom (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Lucy Punch (Elaine Denham), Felicity Montagu (Caroline), Celia Imrie (Lady Susan Brading), Richard Johnson (Sir Gilbert Johnson).

Autor je Dominic Minghella, scenaristica Philippa Braithwaite, a redatelj Nigel Cole.

Seriju je odabrala Martina Rajšek, a sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!