12:21 / 14.02.2021.

Autor: HRT

Drugi muškarac

Petak, 26. veljače na Prvom

Petak, 26. veljače na Prvom

Foto: Drugi muškarac / film

U petak 26. veljače u 23:40 na Prvom programu pogledajte atraktivnu dramu s elementima trilera i melodrame, Drugi muškarac.

Markantni Peter vlasnik je male, ali uspješne, informatičke tvrtke iz Londona, naizgled sretno oženjen Amerikankom Lisom, dizajnericom skupocjenih ženskih cipela, s kojom ima kćer Abigail. Peter je u braku već 25 godina, požrtvovno prati Lisu na modnim revijama i vjeruje da nakon toliko zajedničkog života zna sve o njoj. Nakon jednog njihova ozbiljnijeg razgovora o bračnoj nevjeri, Lisa otputuje u Milano gdje joj se izgubi svaki trag. Peter i Abigail su isprva zbunjeni i izgubljeni, a zatim pokušavaju rekonstruirati događaje i proniknuti u razloge Lisina nestanka.

Intrigantna i atraktivna drama s elementima trilera i melodrame Drugi muškarac djelo je darovitog scenarista i redatelja Richarda Eyrea. Lisu sjajno interpretira Laure Linney (Trumanov show, Mistična rijeka), njezinog supruga Petera tumači izvrsni Liam Neeson (Schindlerova lista, 96 sati), a ljubavnika Ralpha Antonio Banderas (Desperado, Legenda o Zorrou). Njihova karakterno i psihološki složena međuigra obojena tamnim tonovima i suspregnutom agresivnošću središnje je dramsko tkivo ovog filma, koji osim smirene režije odlikuju efektna glazba oskarovca Stephena Warbecka (Zaljubljeni Shakespeare, Billy Elliot) i atmosferična fotografija hvaljenog Harisa Zambaloukosa (Mamma Mia!, Thor).

U američkom filmu THE OTHER MAN iz 2008. godine glume i Romola Garai, Abigail Canton, Amanda Drew, Laurence Richardson, Pam Ferris, Paterson Joseph, Craig Parkinson, Lola Peploe, Sophie Wu, Richard Graham.

Scenaristi su redatelj Richard Eyre i Charles Wood, a film je snimljen prema kratkoj priči Bernharda Schlinka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!