09:51 / 28.01.2021.

Autor: HRT

Elita ubojica

Akcijski film

Akcijski film

Foto: Elita ubojica/film

Na Prvom programu, u subotu, 6. veljače u 22:30 prikazujemo film  Elita ubojica (KILLER ELITE, 2011.). 

video thumb

Zadnja akcija 1980. u Meksiku u kojoj je sudjelovao s Hunterom, Daviesom i Meierom nagnala je Dannyja Brycea da ode u mirovinu i vrati se u Australiju. Godinu dana poslije zovu ga u Oman gdje je zatočen njegov mentor Hunter, a od Dannyja traže da završi posao za koji je Hunter primio 6 milijuna dolara ili će ga ubiti. Naručitelj, šeik Amr, želi se osvetiti za smrt trojice svojih sinova koje su ubili pripadnici SAS-a i vratiti im milo za drago. Počinje vrlo opasna igra mačke i miša, od Australije do Pariza, od Londona do Bliskog istoka, u kojoj lovac postaje lovina...

U ovom akcijskom filmu sudjeluju međunarodne filmske zvijezde, oskarovac Robert De Niro (Taksist, Razjareni bik, Lovac na jelene), Jason Statham (ciklus Transporter), Clive Owen (Closer).

Filmski zaplet temelji se na romanu "The Feather Men" Sir Ranulpha Fiennesa koji tvrdi da je u pozadini njegova romana istinita priča.

U filmu redatelja Garyja McKendryja glume još i Dominic Purcell i Aden Young .

Scenarist je Matt Sherring.

Trajanje: 116 min.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!