22:14 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Monika Herceg i Zoran Roško

Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Foto: Knjiga ili život / HRT

 U utorak 26. siječnja u 22:20 na Trećem programu HTV-a na rasporedu je ovotjedno izdanje emisije Knjiga ili život u kojemu gostuju Monika Herceg i Zoran Roško.


Tri generacije banijskih žena, nasilje, siromaštvo i posljedice rata ali i izlazak iz začaranog kruga grubosti i patnje, to je drama Monike Herceg "Gdje se kupuju nježnosti" sabijena u jednu rečenicu. Drama koja je pobijedila na ovogodišnjem Natječaju za suvremeni dramski tekst pri HNK-u u Zagrebu prije desetak dana je uspješno praizvedena, no kraj u kojem je smještena radnja razorio je potres. S pjesnikinjom Monikom Herceg, uz predstavu, razgovarali smo i o potresu.  

Spajanje ljudi i algoritama, organske i anorganske inteligencije; mješavina krimića, grčke tragedije i futurizma bez budućnosti - to je treći roman "Bogart i Seranoga" našega gosta Zorana Roška koji nas je već u prethodnim romanima "Ljepota jede ljude" i "Minus sapiens" navikao na svoje inovativne literarne igre.

A u rubrici "Kucamo na vrata zaboravljenih asova" kritičar Dario Grgić podsjeća na "Dharmine skitnice" Jacka Kerouaca.   

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Posjetite i našu Facebook stranicu! 

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!