14:25 / 22.01.2021.

Autor: HRT

Nezaboravljeni

Druga sezona BAFTA-om nagrađene britanske serije

Druga sezona BAFTA-om nagrađene britanske serije

Foto: Nezaboravljeni/serija

U noći s ponedjeljka na utorak u 0:25 na Drugom programu HTV-a počinjemo s ponovnim prikazivanjem druge sezone britanske serije Nezaboravljeni nagrađene BAFTA-om. Mučan zaboravljeni slučaj postavlja teška pitanja o pravdi u priči punoj srca i drame koja zaokuplja pozornost.

Nakon što u rijeci pronađu ostatke trupla, viša inspektorica Cassie Stuart i inspektor Sunny Khan suočeni su s nemogućom istragom. David Walker nestao je 1990. kada je imao 34 godine. Do danas su preživjele samo mrvice tragova, ali bespoštedni rad doveo je Cassie i Sunnyja do četiri osobe. Svaka od njih bila je povezana s Walkerom i imala je bolnu tajnu koja ju je mogla natjerati na ubojstvo. Colin Osborne predani je odvjetnik. Strastveno voli svoj posao i svoju mladu obitelj.

No njegova strast samo što se nije pretvorila u bijes. Za medicinsku sestru Marion Kelsey slučaj je otvorio bolne stare rane, a njezin život polako počinje tonuti u kaos. Učiteljica Sara Mahmoud borila se za savršenu obitelj, a možda i za savršeni posao. A onda je shvatila da nije u cijelosti platila za pogreške iz prošlosti. Tu je i inspektorica Tessa Nixon, Walkerova supruga, koja je godinama nakon njegova nestanka gradila imidž uzorne policijske službenice i strpljive majke problematičnog sina. Skriva li istinu o tome što se dogodilo njezinu suprugu i o tome kakav je on zaista čovjek bio?

To su dijelovi slagalice koju Cassie i Sunny moraju sastaviti. No što se više trude izoštriti sliku, to je ta slika sve mutnija. Ovo je slučaj koji će njihov odnos testirati na do sada neviđene načine te će preispitati njihove stavove o najoštećenijim i najdestruktivnijim članovima društva. Kada žrtva postane kriminalac, je li kazna isto što i pravda?

U 1. epizodi inspektori Cassie i Sunny ponovno su u središtu starog slučaja ubojstva nakon što je pronađeno truplo. Ovaj se put radi o savršeno očuvanim ostacima sredovječnog muškarca koji su pronađeni u kovčegu u mulju londonske rijeke. I dok inspektori počinju složeni proces identificiranja žrtve, četiri nepovezane osobe žive svoj život: odvjetnik iz Brightona Colin Osborne, medicinska sestra na pedijatriji Marion Kelsey, učiteljica Sara Mahmoud i ugledna policijska inspektorica Tessa Nixon. I ne slute da će uskoro biti upleteni u istragu.

U seriji (UNFORGOTTEN 2) glume Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Mark Bonnar, Rosie Cavaliero, Badria Timimi, Lorraine Ashbourne.

Scenarij potpisuje Chris Lang, a redatelj je Andy Wilson. Produkcija: Mainstreet Pictures za ITV.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!