05:42 / 06.02.2021.

Autor: HRT

Odmetnuta porota

Petak, 19. veljače na Prvom

Petak, 19. veljače na Prvom

Foto: Odmetnuta porota / film

U petak 19. veljače na Prvom programu u 20:10 prikazujemo triler Odmetnuta porota redatelja Garyja Fledera.

Odmetnuta porota je deveto djelo pisca sudskih bestselera Johna Grishama koje je doživjelo filmsku ekranizaciju, a posebno uspješne su bile Tvrtka, Slučaj Pelikan i Klijent. S obzirom da je uspješno prakticirao pravo desetak godina, Grishamova djela su vjerna i imaju veliki broj poklonika, a isti je slučaj i s filmovima.

Redatelj Gary Fleder sigurno je i jasno prenio Grishamovu priču na film, ostvarivši potrebnu napetost.


Radnja prati Celeste Wood koja dvije godine nakon što joj je suprug poginuo u pucnjavi na poslu tuži proizvođača oružja kojim je počinjen zločin. Ukoliko izgube, proizvođači oružja svjesni su da će se slične tužbe nanizati i da će teško preživjeti te angažiraju Rankina Fitcha, stručnjaka za manipulaciju porote koji se često služi i nezakonitim sredstvima. Odvjetnik tužbe je Wendell Rohr koji želi pošteno pobijediti i vjeruje u pravednost svoje tužbe i promjenu zakona nabolje. Prilikom izbora porote niti jedni niti drugi nemaju prigovor na Nicholasa Eastera koji ima svoj plan s porotom. On vjeruje da može utjecati na odluku porote i za 10 milijuna dolara spreman je prodati pobjedu strani koja pristane platiti traženu svotu.

U američkom trileru RUNAWAY JURY iz 2004. godine glume John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Jeremy Piven i drugi.

Scenaristi filma su Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland i Matthew Chapman.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!