14:35 / 07.03.2021.

Autor: HRT

Ples s neznancem

Subota, 13. ožujka na Trećem

Subota, 13. ožujka na Trećem

Foto: Ples s neznancem / film

U subotu, 13. ožujka na Trećem programu u 23:50 prikazujemo ljubavnu dramu  Ples s neznancem (DANCE WITH A STRANGER, 1985.). Sugestivna "drama strasti" snimljena je prema istinitom događaju iz 1955. s tragičnim ishodom.

Ruth Ellis, rastavljena žena s djetetom, 28-godišnja hostesa u jednom opskurnijem londonskom noćnom klubu, upozna mladog playboya Davida Blakeleya i u njega se zaljubi. Zbog toga odbaci privrženog postarijega zaštitnika Desmonda Cussena. Njihov dvogodišnji odnos ubrzo počinju ispunjavati trzavice. David je emocionalno nezreo i nestalan, a Ruth počinje mučiti ljubomora...

Tada je punio novinske stranice te ušao u antologiju sudskih, kriminalnih slučajeva (Ruth Ellis je posljednja smaknuta Britanka). Redatelj M. Newell (Četri vjenčanja i jedan sprovod, Donnie Brasco, Osmijeh Mona Lise, Harry Potter i plameni pehar, Ljubav u doba kolere), pridržavao se svih poznatijih činjenica, pažljivo je oslikao sredinu i vrlo uvjerljivo prikazao likove.

Film je proslavio debitanticu M. Richardson koja je sasvim zasjenila svojega partnera R. Everetta. Pretpostavlja se kako je njezinoj interpretaciji glavnoga lika pridonio i scenarij poznate britanske dramatičarke Shelagh Delancy.

U glavnim su ulogama Miranda Richardson, Rupert Everett i Ian Holm.

Scenarij Shelagh Delaney, režija Mike Newell.

Urednik je Dean Šoša.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!