Ana Radišić i Alen Đuras

23.03.2023.

16:16

Autor: HRT

Ana i Alen

Ana i Alen

Foto: Dario Njavro / HRT

Ana je voditeljica čiji je brat poznati i priznati gitarist i glazbenik. Ona nikad nigdje nije javno pjevala, ali talent posjeduje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će mentor Alen, koji sad već ima iskustva, pripremiti Anu za nastup pred brojnom publikom i TV gledateljima.

Galerija
Ana Radišić i Alen Đuras, Foto: Dario Njavro/HRT
Ana Radišić i Alen Đuras, Foto: Dario Njavro/HRTAna Radišić i Alen Đuras, Foto: Dario Njavro/HRT

Ana je pravnica koja živi, radi i diše medije već više od 15 godina i koju gledamo na malim ekranima. Od svojih studentskih dana zaljubljena je u televiziju, pisanje, stvaranje i kreiranje.

Za nju bivanje u zoni komfora nije opcija i uvijek je spremna za nešto novo. Kroz svoj medijski put prošla je uloge voditeljice, urednice, novinarke, reporterke te kreativne producentice i autorice projekata.

Protekle tri godine gledamo je u oblacima. Doslovno. Postala je prepoznatljivo lice na podcast sceni pokrenuvši vlastiti podcast gdje joj u goste stižu ljudi koji motiviraju, inspiriraju, pomiču granice, potiču na promjene.  

Alen se bavi glazbom od srednje škole kada je naučio svirati akustičnu gitaru. Kao član udruge "Glazbeni talenti - Music talents" redovito je nastupao na raznim glazbenim priredbama, a ujedno je bio član benda "Radio Who" nakon čega se ohrabrio prijaviti u drugu sezonu showa "The Voice Hrvatska" 2016. u kojem je došao do finala. Sudjelovao je na Eurosongu 2017. u Kijevu kao jedan od pratećih vokala Jacquesu Houdeku. Objavio je prvi samostalni singl, a uz redovne nastupe često je angažiran kao vokal u HRTovim emisijama "Volim Hrvatsku", te "A strani".

Nisu mu strani niti mjuzikli pa je dobio glavnu ulogu u mjuziklu "Mirakul" te "Les miserables", a bio je i vokal u Disneyjevim animiranim filmovima "Vaiana" i "The Lion Guard". Godine 2022. Alen je po prvi puta postao mentor na glazbenom zabavnom showu "Zvijezde Pjevaju", a 2023. godine postao je dobitnik medijske nagrade "Zlatni Studio" u kategoriji novog lica na glazbenoj sceni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!