Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević

23.03.2023.

16:16

Autor: HRT

Lucija i Ivanka

Lucija i Ivanka

Foto: Dario Njavro / HRT

Ivanka i Lucija znaju se od prije, surađivale su u kazališnim projektima i žele ostaviti dobar dojam, ali i uživati u showu. Obje imaju bogate karijere, majke su i ostvarene jake žene. Ivanka je prvi put mentorica.

Galerija
Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević , Foto: Dario Njavro/HRT
Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević , Foto: Dario Njavro/HRTLucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević , Foto: Dario Njavro/HRT

Ivanka je profesorica bohemistike te diplomirani muzeolog. Početak glazbenog puta započela je u Berlinu s grupom "La Folee" s kojom i danas stvara, a nastavila sa "Stampedom". Prvim albumom '90.-ih "Stampedo" je osvojio ljestvice i mnoge nagrade. Ivanka surađuje s mnogim poznatim izvođačima, a niz godina radila je i na HRT-u kao voditeljica i pjevačica u emisijama za djecu i mlade.

Redatelj koji je obilježio njezin rad jest Paolo Magelli, kojem je posvećena posljednja ploča "Magelli" (sa Damirom Martinovićem Mrletom) objedinivši svu glazbu koju su stvarali za njegove predstave. Osvojila je Zlatnu Arenu za glazbu "Sonja i bik" i brojne druge nagrade i priznanja.

Luciju Šerbedžiju zna od studentskih dana, jako su dobre prijateljice te su surađivale su i unutar Magellijevih predstava. Gostovala je i na posljednjoj Ivankinoj ploči "Magelli".

Lucija je diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i članica je ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Uz kazališne uloge, ostvarila je brojne uloge u hrvatskim i stranim filmovima i televizijskim serijama. Osvojila niz nagrada i priznanja među kojima su i dvije Zlatne arene za glavnu žensku ulogu.

Glazbom je okružena cijeli život - stalno su joj pjevale majka i dvije bake. Iznimno uživa u pjevanju, a izdala je samostalni album autorskih pjesama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!