Davor Jurkotić i Gina Damjanović

23.03.2023.

16:15

Autor: HRT

Gina i Davor

Gina i Davor

Foto: Dario Njavro / HRT

Davor i Gina – on je komičar, a ona pjevačica, ali on je i televizijski voditelj, a ona radijska voditeljica. Bit će zanimljivo vidjeti tko će koga i dokle voditi. Zanimljiva će biti i interakcija s Battifiacom s kojim je Davor nekad tijesno surađivao, godinama su zajedno nasmijavali publiku. Iako se prije nisu poznavali, vrlo su brzo kliknuli. Gini je ovo već treća avantura u našem showu.

Galerija
Davor Jurkotić i Gina Damjanović , Foto: Dario Njavro/HRT
Davor Jurkotić i Gina Damjanović , Foto: Dario Njavro/HRTDavor Jurkotić i Gina Damjanović , Foto: Dario Njavro/HRT

Gina je rođena na za nju najljepšem hrvatskom otoku - Braču. Otkad je počela govoriti nije prestala. S vrećom smokija i zdjelom materine šalše uputila se u metropolu gdje je u zadnjih deset godina postigla puno toga, ali priznanja joj ništa ne znače ako nije sretna.

Sklada i piše svoje pjesme, a kada nije pred mikrofonom u studiju ili na pozornici, onda je na istoj poziciji u eteru ili se sakrije iza mikrofona dok brusi pjevački talent svih onih koji ga žele razvijati. Obožava podučavati, a najsretnija je kada učenici sruše svoje strahove, oslobode se i počnu uživati u pjevanju.

Iako je Davor proveo godinu dana na brodu u kadeturi, položio ispit za zvanje poručnika trgovačke mornarice i završio Pomorski fakultet, nikada nije radio kao pomorac već je počeo raditi na radiju "Porto Re". Zaposlio se i na televiziji "Kanal Ri", a proteklih 20-ak godina je radio na Primorskom radiju, u Novom listu, Radio Korzu, Novoj TV i RTL-u.

Posljednjih 6 godina ima vlastitu firmu u kojoj se bavi proizvodnjom reklama, emisija te ostalih medijskih promotivnih sadržaja. Ima dva sina i sa suprugom Verom i uživa u životu. Omiljeni je komičar i voditelj raznih humorističnih programa kao što su "Bele udovice" i "U zdrav mozak".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!