Andrea Andrassy i Ivan Penezić

23.03.2023.

16:16

Autor: HRT

Andrea i Ivan

Andrea i Ivan

Foto: Dario Njavro / HRT

Andrea i Ivan već su se susretali u životu, ali sad će se tek upoznati kako treba. Oboje su puni energije, vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Njegova grupa "Pravila igre" nedavno je nastupila na Zagrebačkom festivalu, no to Andrei i Ivanu nije omelo planove za probe. Ivan je prvi put mentor.

Galerija
Andrea Andrassy i Ivan Penezić, Foto: Dario Njavro/HRT
Andrea Andrassy i Ivan Penezić, Foto: Dario Njavro/HRTAndrea Andrassy i Ivan Penezić, Foto: Dario Njavro/HRT

Andrea Andrassy je kolumnistica i spisateljica iz Zagreba. Nakon završene srednje škole, upisala je Ekonomski fakultet u Zagrebu s ciljem da jednog dana radi u financijama, a tijekom studija je počela pisati kolumnu i raditi na radiju.

Pisanje je za nju na početku bio usputni hobi, ali s vremenom se pretvorio u posao zbog kojeg je prekršila sva studentska obećanja - osim obećanja da će završiti fakultet jer joj je mama rekla da je važno da "ima papir." Papir stoji na polici pored knjiga koje je napisala - trenutno ih je tri, a u planu ih je još minimalno toliko.

Osim knjiga, piše i tjednu kolumnu za jedan portal, a ostatak radnog vremena provodi kreirajući sadržaj za klijente na društvenim mrežama. Povremeno radi i kao prevoditeljica za slovenski. Nema strah od javnog nastupa - osim kad je u pitanju pjevanje, koje inače većinom prakticira u autu ili pod tušem.

Ivan od svoje treće godine uz djeda ostvaruje prve glazbene korake te počinje svirati klavir koji samouko usavršava kroz godine. Iako se tada zaljubio u klasičnu glazbu, tata je uzeo stvari u svoje ruke i usmjerio ga na rock koji i dan danas obožava. Iako tad nije imao nikakve afinitete prema pjevanju te se čak sramio pjevati u društvu ili u razredu zbog čega je bio jedini učenik koji je u osnovnoj školi markirao glazbeni.

Završio je grafički dizajn s kojim se i dalje bavi. Za njegovu pjevačku karijeru zaslužne su jedne karaoke i pjesma grupe Queen ''I Want To Break Free". Tada je popustio nagovorima te nakon niza pohvala osnovao srednjoškolski bend. Nakon toga je slijedio pop-rock bend ''Baby Blue'', prvi singl, brojni koncerti, a zatim ponuda da bude novi pjevač benda ''Pravila igre''. Uživa u kuhanju, vrhunskim kolačima koje priprema zaručnica Tina i automobilskim utrkama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!