Druga strana: Mala priča o velikom uspjehu - Span

05.10.2021.

19:22

Autor: Željko Kardum/HRT

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Kad jedna mala privatna, hrvatska tvrtka na tržištu preživi 28 godina onda već sam taj podatak zaslužuje respekt. Kad uz to, po putu, zaposli 500 ljudi, pridobije 1200 klijenata, otvori urede u Americi, Engleskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Ukrajini i Azerbajdžanu i uvrsti se na burzu, onda zaslužuje i dvadesetak minuta vaše pažnje u ovotjednoj emisiji Druga strana, koja je na rasporedu u srijedu, 6. listopada, u 21 sat na Četvrtom programu HTV-a. Gost emisije je Nikola Dujmović, doajen informatičara u Hrvata i predsjednik Uprave Spana.

Osnovani su 1993. godine (za vrijeme rata) u Zagrebu. U to vrijeme poduzetnička klima, nije bila baš investicijski Eldorado, a Hrvatska ne baš najatraktivnija zemlja za privlačenje stranih poslovnih partnera. Svi su ih doživljavali kao distributere i preprodavače Microsoftovog softwarea i kompjuteraše koje zovete "ako baš morate" i to tek kad cijeli sustav padne.

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Dvadeset osam godina kasnije, postali su prva hrvatska IT tvrtka uvrštena na Zagrebačku burzu, a prije par dana objavili su financijske rezultate za prvih šest mjeseci ove godine i donijeli osmijeh na lica onih koji su dionice kompanije nedavno, u javnoj ponudi, kupili.

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Nikola Dujmović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija Druga strana alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi, čija videoteka pruža dostupnost emitiranih izdanja.

Reprizni termin je u 4:05 te u subotu u 15:35 na HTV4.

Posjetite i YouTube kanal emisije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!