19:01 / 26.04.2022.

Autor: Željko Kardum/HRT

Druga strana: Poslovni TikTok!? (korporativni marketinški alat)

Dario Marčac i Željko Kardum

Dario Marčac i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

U novom izdanju emisije Druga strana, u srijedu, 27. travnja, na Četvrtom programu u 20:05, gostuje mladi Karlovčanin Dario Marčac, Top 10 Balkan TikToker.

Mislite li da je TikTok beskorisna aplikacija za djecu i uzaludno gubljenje vremena, ažurirajte svoja poslovna promišljanja. Ova kineska društvena mreža za razmjenu videozapisa po posjećenosti domene pretekla je Google, a mnoge svjetske kompanije koriste je kao poslovni kanal komunikacije sa svojim kupcima svih dobnih skupina. 

video thumb

TikTok nije aplikacija na kojoj su samo loop, ples, prank i banalni video klipovi za tinejdžere. Od 2016. do danas proširila se na 150 tržišta i 75 jezika. Po popularnosti je pretekla Facebook, a po broju preuzimanja Twitter, LinkedIn, Pinterest i Snapchat. Video format je na internetu glavni oblik komunikacije i do kraja godine zauzimat će 82% cjelokupnog internetskog prometa. A TikTok je upravo to! I mnogo više; trenutačno marketinški kanal. 

Dario Marčac i Željko Kardum

Dario Marčac i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Jeste li znali da svoj TikTok imaju T-Mobile, Dormeo, Radio Dalmacija, Pipi, Dentum, Mlinar, Pevex, Polleo Sport, Rukometni klub Nexe i još barem stotinjak hrvatskih firmi, ali i velika njemačka ZDF televizija.

Sve o TikToku kao poslovnom alatu reći će nam Dario Marčac, vodeći kreator sadržaja na Balkanu s više od pola milijuna pratitelja.

Dario Marčac i Željko Kardum

Dario Marčac i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi

Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!