Druga strana: Putin je kriv za sve? (istine, povijesne laži i energetika)

08.02.2022.

19:28

Autor: Željko Kardum/HRT

Davor Štern i Željko Kardum

Davor Štern i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Putin je kriv za sve. Da nije njegove osvajačke politike ne bi bilo sankcija Rusiji. Plin bi uredno stizao u Europu. Ne bi bilo nestašica niti divljanja cijena. Niti inflacije. Je li to baš tako? Američki Senat protivio se suradnji zapadne Europe i Rusije i plinovodu još 1962. Vladimir Putin je tada imao samo deset godina i nije bio važan geopolitički faktor. Istine, povijesne laži i energetika tema su Druge strane u srijedu 9. veljače u 21 sat na Četvrtom programu HTV-a, a gost je energetski stručnjak Davor Štern.

video thumb

Amerikanci šalju oružje i vojnike što bliže Ukrajini. State Department prijeti. Europa uvodi sankcije Rusiji i istodobno ima sve manje plina. Cijene rastu, a s njom i inflacija. Zbog ovih geopolitičkih igara građani Europe imaju sve manje novca, a političari ih uvjeravaju da drugačije ne može. Plaćat ćete sve skuplji plin i struju jer je to viši interes. Jedino tako možemo zaustaviti Rusiju, očuvati neovisnost Ukrajine, strateške interese NATO-a i ekonomski slomiti Putina.

Davor Štern i Željko Kardum

Davor Štern i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Sjedinjene Države i Velika Britanija govore Europskoj Uniji kako da pregovara s Rusima te da ni pod koju cijenu ne otvara već sagrađeni plinovod Sjeverni tok 2 koji bi riješio pitanje trenutačne nestašice. Što je od svega toga istina, a što medijski i politički spin, govori iskusni energetičar, nekadašnji direktora podružnice INA-e u Moskvi, bivši ministar gospodarstva s međunarodnim iskustvom u naftnom i plinskom biznisu, Davor Štern.

Davor Štern i Željko Kardum

Davor Štern i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 12. veljače, u 15:35 na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!