Ove subote preporučujemo

29.01.2022.

07:35

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koju realiziramo s juga Hrvatske, poslušajte: Pri kraju su radovi na Pelješkom mostu koji je nedavno posjetio i premijer Andrej Plenković. Imamo i najavu lijepih vijesti za dubrovačke otoke koje bi od iduće, 2023. godine trebao s kopnom spajati novi Jadrolinijin brod. Nastavlja se obnova riva i pristaništa na jugu Hrvatske, a završen je i projekt izgradnje pomorskoga putničkog terminala u Veloj Luci. Donosimo i priču peljeških vinara koji su zadovoljni prošlom godinom, a na kraju uz Festu Svetoga Vlaha i priču o mljetskim, žrnovskim i dubrovačkim makarulima.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 govorimo o Međunarodnom natjecanju "Praško proljeće" i predstavljamo pobjednički sastav u kategoriji komorne glazbe 2021. godine, Kvartet Arete iz Južne Koreje. U njihovoj ćemo izvedbi čuti djela Leoša Janačeka i Ludwiga van Beethovena.

U emisiji Etnoton od 19:25 razgovarat ćemo s Markom Šturmanom o njegovu novom albumu bolivijske glazbe Songs of the Andes koji je početkom prosinca objavljen na Bandcampu.

Emisija TOP 20 od 22:30 emitira se na Prvom programu Hrvatskoga radija još od 1985. godine. Top-listu su, tijekom tih proteklih desetljeća, uvijek činili aktualni hitovi, i to 10 domaćih i 10 stranih. Početkom 2019. godine, ljestvica se potpuno transformirala u DOMAĆU top-listu. Na njoj je svakoga tjedna 20 aktualnih singlova iz hrvatske produkcije, a svi izvođači i njihove pjesme rangiraju se po glasovima naših slušatelja. Zato, svoje glasove i prijedloge šaljite elektroničkom poštom na našu adresu top20@hrt.hr.

Top 20 - HR 1

Top 20 - HR 1

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt čija je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U Operi na Trećem od 19 sati u izravnome prijenosu iz Bečke državne opere donosimo jedno od remek-djela Benjamina Brittena, njegovu operu "Peter Grimes". Nositelj naslovne uloge je tenor Jonas Kaufmann. Učiteljicu Ellen Orford tumači sopranistica Lise Davidsen, a uloga kapetana Balstrodea pripada baritonu Brynu Terfelu.

Jadranka Ivaniš Yaya pjevačica je benda Jinx, primijenjena umjetnica, slikarica i radijska voditeljica koja je oduvijek živjela i radila na više kolosijeka, a sada se prvi put okušala u Ars Acustici koja je na rasporedu od 23:30. Ističe kako su joj u radu važni elementi igra, znatiželja i humor, pa je u djelu "Slikam zvukom" odlučila krenuti bez konkretnog koncepta, služeći se glazbenim pomagalima i instrumentima kojima je vladala tijekom djetinjstva, mladosti i karijere - violončelom, glasom, udaraljkama, usnom harmonikom i na kraju- čašom vode.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!