07:52 / 02.02.2022.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U emisiji o filmu Licem u lice, od 10:05, donosimo osvrte na filmove Paralelne majke Pedra Almodovora i peti nastavak horor-komedije Vrisak koja je toj franšizi udahnula novi život. Najavljujemo i Filmske mutacije - festival nevidljivog filma koji se ove godine održava u Zagrebu i Rijeci te je posvećen videoradovima Sanje Iveković i opusu poznatog povjesničara filma Amosa Vogela.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

U očekivanju otvaranja novog Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, poslušajte emisiju Divni novi svijet u 12:30.

Što je sve umjetnost? I kako je prepoznati? Što o umjetnosti znaju djeca, otkrivamo u emisiji Zavrti zvrk od 13:45.

U terminu Male forme od 18:05 emitirat ćemo djelo Višnje Biti Kamen iz Pušišća. Kratka je to dokumentarna forma o tradiciji rada u kamenolomu, o ljubavi prema bračkome kamenu, o klesarskoj školi koja je osnovana 1909., a temelji se na tradiciji rimske ručne obrade kamena i starim rimskim alatima.

Kad je ije a kad je je! - razmatramo u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45. Ako je cijeniti, bit će i cijenjen. Ako je primijeniti, bit će i primijenjen!

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan močvarnih staništa obilježavamo u emisiji Uvijek Prvi – obrazovanje i znanost od 20:15, doznajemo zašto su važna, kako ih očuvati te koje lokalitete u Hrvatskoj treba svakako posjetiti.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Ovo malo duše  od 18:35 na Drugom programu, Međunarodni dan zaštite močvara obilježit ćemo s gostovanjima stručnjaka, zaštitara prirode iz zagrebačke udruge BIOM, Teom Doroga i javne ustanove NATURA HISTRICA, Svjetlanom Lupret Obradović iz Pule. Govorit ćemo o projektima zaštite ptica, o osobitostima močvarnih ptica, o posebnosti gniježđenja, migraciji i zimovanju ptica, o ornitološkom rezervatu Palud u Robinjskom priobalju, o značaju bioraznolikosti i prirodnoj povezanosti čovjeka i prirode.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu, u ciklusu emisija Izlog sadašnjice od 20 sati,  donosimo zanimljiv zborski koncert skladbi poznatih bajka Hansa Christiana Andersena - američki skladatelj David Lang interpretira poznatu i tužnu priču Djevojčica sa šibicama a latvijski skladatelj Uģis Prauliņš odlazi na dvor kineskog cara u priči o slavuju. Koncert zbora Zapadnonjemačkog radija godine 2017. vodio je dirigent Nicolas Fink, a drugi dio termina emisije pripada radiofonskom izričaju talijanskog umjetnika sound-arta Elija Morettija. Njegov rad intrigantnog naslova "Once Enea Stuck an apple seed to my ear" (Jednom je Enej stavio košticu jabuke u moje uho) promišlja sam fenomen slušanja, a nastao je za Češki radio prošle godine.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!