Ove srijede preporučujemo

20.04.2022.

06:48

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Melodije s Patinom od 17:30 urednik Martin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena" ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

U pripremama za maturu slovu j daje se posebna pozornost! Nudimo nekoliko uputa gdje ga se ne bi smjelo zaboravljati. Više doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Uvijek Prvi – Obrazovanje i znanost od 20:15 najavljujemo Okolišni filmski festival koji se održava do kraja tjedna, a organizira ga Aktivistička grupa Zelene akcije. Predstavljamo vam Dramski studio Sesvete te vas pozivamo na Festival mladih SMUK.

Govorimo o stresu i doznajemo zašto na isti stresni događaj različito reagiramo te koje tehnike opuštanja predlažu stručnjaci.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na Drugom programu Hrvatskog radija. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije, kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Bombonijera

Bombonijera

Foto: HRT / HRT

Tlak se mjeri već toliko dugo da su se različite mjerne jedinice za tlak dobro ukorijenile! Temu za ovu epizodu emisije S mjerom od 16:40 na Drugom programu pripremio je dr. sc. Zvonimir Jakobović.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Od 19 sati možete pratiti prijenos utakmice Hrvatske nogometne Lige Hajduk-Dinamo.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Slavnu partituru Milesa Davisa za film Louisa Mallea "Lift za gubilište" poslušajte u Zvukopisu od 22:30 na Trećem programu Hrvatskoga radija. Emisija donosi različite jazz improvizacije koje su snimili Miles Davis (truba), saksofonist Barney Wilen, pijanist René Urtreger, basist Pierre Michelot i bubnjar Kenny Clarke. Redatelj Malle samo je neke od tih improvizacija iskoristio u filmu.

Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!