Ovoga četvrtka preporučujemo

27.01.2022.

07:34

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto je Zadar bio "zaboravljen", je li se neopravdano rušilo nakon rata, jesu li se gradu i koliko prilagodili novopridošli stanovnici iz ruralnih i otočnih sredina te tko ga je obnavljao? Pitanja su to na koja odgovara knjiga "Zadar - Obnova i izgradnja nakon razaranja u Drugom svjetskom ratu" profesorice Antonije Mlikote s Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru. Više o knjizi u razgovoru s autoricom doznajte u emisiji Iskustvo prostora od 10:05.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30, idemo u svemir s teleskopom Webb.

Dana 17. srpnja 1975. u zemljinoj orbiti, iznad francuskog grada Metza, u modulu koji je spajao svemirske brodove Apollo i Sojuz rukovali su se astronaut Tom Stafford i kozmonaut Aleksej Leonov. Kako je i zašto došlo do tog rukovanja poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Na dan kad se opraštamo od Akija Rahimovskog, u Glazbi s potpisom od 14:05 prisjećamo se nekih njegovih iznimnih i posebno emotivnih izvedbi na čelu Parnog valjka - sastava koji je bio i ostao mjerilo kvalitete i trajnosti na domaćoj rock sceni.

Galerija
Put pod noge, Foto: HRT/HRT
Povijest četvrtkom, Foto: HRT/HRT

Danas o jednom glasu koji školarcima u ispitima voli stvarati probleme. A onda i o drugom! Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 objavljujemo armensku narodnu priču Pohlepni vrapčić i trn u peti.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete pratiti od 20:15. Zahvaljujući odličnoj suradnji između Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu i Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, mostarska bolnica opremljena je modernim uređajima za liječenje moždanog udara uz mentorstvo zagrebačkih neurokirurga.

Galerija
Govorimo hrvatski, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Kulturno-edukativni projekt "Putevima bokeljskih Hrvata" počinje petu godinu uspješnog povezivanja Crne Gore i Hrvatske kroz razmjenu kulturno-umjetničkih sadržaja. Hrvatska matica iseljenika počinje s tečajem hrvatskoga jezika za početnu razinu učenja. Namijenjen je osobama koje ne znaju jezik ili su ovladali samo njegovim osnovama.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U emisiji S mjerom od 16:40 nastavljamo s testiranjem kakvoće vode! Jučer smo gledali boju, danas je mirišemo! Temu za ovu epizodu pripremila je doc. dr. sc. Anita Rakić iz Nastavniog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Jazz na Trećem od 19 sati vodimo vas na koncert u sklopu glazbenog festivala Inntöne u Diersbachu, na nastup francuske pjevačice Camille Bertault uz pratnju pijanista Davida Helbocka.

Hrvatsko visoko obrazovanje naslov je Tribine na Trećem od 20 sati, a o pitanjima hrvatskoga visokog obrazovanja raspravljaju: Petar Tomev Mitrikeski, Ivan Pavao Boras i Filip Marinović.

Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!