Ove nedjelje preporučujemo

06.02.2022.

07:36

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Koliko će izmjena Pravilnika o potporama i IAKS mjerama ruralnog razvoja štetiti proizvodnji i opstanku brdsko-planinskih područja jedna je od tema prvog sata Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 u kojoj razgovaramo s vlasnikom farme u Udbini Mladenom Kušekovićem.

U drugom satu ugostit ćemo predsjednika Hrvatske veterinarske komore Ivana Zemljaka. Uz osvrt na kretanja u domaćem stočarstvu čut ćete i kako to da za razliku od liječnika propisi Ministarstva zdravstva veterinarima ne dopuštaju obavljanje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Uz Dan posvećenog života koji su redovnici i redovnice, te druge Bogu posvećene osobe proslavili ovoga tjedna u emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 nam o svom pozivu i poslanju govori sestra Sunčica Kunić iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo, od 19:25, poslušajte slovenski zbor Perpetuum jazzile.

U terminu Priča za velike i male od 19:49 premijerno emitiramo priču Medo koji nije spavao zimski san - Marijane Križanović.


Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Nedjeljom na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedeste, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Riječ je glazba je riječ od 16:35 na Trećem programu slušamo pjesme Gustava Mahlera skladane na stihove njemačkoga romantičnog pjesnika Friedricha Rückerta. Riječ je o ciklusima Rückertove pjesme i Pjesme mrtvoj djeci. Čut ćemo i četiri pjesme skladane na stihove iz zbirke narodnih pjesama Dječakov čarobni rog. Izvedbu je ostvarila mezzosopranistica Waltraud Meier uz Simfonijski orkestar Bavarskog radija pod dirigentskim vodstvom Lorina Maazela.

Album Live at Vintage bubnjara i skladatelja Dade Marinkovića, predstavit ćemo u emisiji Cro - jazz od 18 sati. O tom ostvarenju, koje donosi snimku koncerta održanog u lipnju prošle godine, u ljetnom vrtu zagrebačkog kluba Vintage Industrial Bar, u telefonskom će razgovoru govoriti sam Dado Marinković.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!