Ovoga četvrtka preporučujemo

03.02.2022.

07:57

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge, od 12:30, vodimo vas na nostalgično putovanje kroz bogatu prošlost Aerokluba Petrinja, koji se izložbom starih fotografija i modela zrakoplova priključio Noći muzeja.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Nova Glazba s potpisom, od 14:05, donosi glazbu koju, uz ostale, izvode Three Dog Night, Eagles, Robert Cray, Koko Taylor, te John Hiatt.

Eric Bibb američki je fingerstyle gitarist, pjevač i skladatelj čiji album "Good Stuff" slušamo u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Trilogiju o ije i je, u emisiji Govorimo hrvatski, od 19:45, zaključujemo još o nekim pravilima. I iznimkama.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete pratiti od 20:15 minuta. Uz ostalo, donosimo: Završeni su trodnevni pregovori u Neumu. Hrvatski i bošnjački predstavnici nisu se dogovorili o izmjenama izbornog zakona. Donosimo pojedinosti, te predviđanja kako će se dalje dogovori razvijati.

Skupština Republike Srbije donijela je 23. prosinca prošle godine Zakon o kulturnom nasljeđu. Njime se najvažnije hrvatske pisce 16. i 17. stoljeća, koji su djelovali u Dubrovniku, kao što su Ivan Gundulić i Marin Držić, svrstava i u korpus srpske književnosti. Na to su u Hrvatskoj reagirale mnogobrojne ustanove i pojedinci. Smatraju da taj čin treba oštro osuditi.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Budimpešti je obilježeno 30 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Mađarske.

Papa Franjo
prihvatio je odreknuće pastoralnog upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom kardinala Vinka Puljića te ga je u subotu, 29. siječnja umirovio. 

Počela su pokladna okupljanja i u Bačkoj. U obilju pretkorizmenih zimskih susreta najveću pozornost privlači Veliko prelo koje organizira Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo u Subotici.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U emisiji Svijet diskografije od 14 sati očekuje vas kulturni pregled tjedna (najave, reportaže i osvrti) uz emitiranje aktualne hrvatske produkcije. Predstavljanje i recenzije albuma, te gostovanje autora i izvođača. Urednik je Zlatko Turkalj Turki - glazbeni kritičar, novinar, urednik i voditelj radijskih emisija na HR2.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos IV. koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti "Franjo Dugan, st" iz salona Očić. Sudjeluju mezzosopran Renata Pokupić, Ljerka Očić na orugljama i Jelena Očić na violončelu. Na programu su djela Georga Friedricha Händela, Antonija Vivaldija, Domenica Zipolija i Jean-Philippea Rameaua.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!