Ove subote preporučujemo

05.02.2022.

07:31

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 iz studija Hrvatskoga radija u Splitu, poslušajte: Sanira se stari pokretni most u Trogiru; Hvarani traže više od tisuću radnika u turizmu; Višani daju u zakup državno poljoprivredno zemljište na otoku; bračko maslinovo ulje dobilo je europsku zaštićenu oznaku izvornosti; dječji vrtić u Hvaru slavi 100 godina postojanja.

Branka Donassy, modna dizajnerica i povjesničarka umjetnosti, gošća je emisije U sobi s pogledom od 11:05.

Galerija
Tisuću bisera, Foto: HRT/HRT
U sobi s pOgledOm, Foto: HRT/HRT

U emisiji Na pragu uspjeha, od 13:10, govorimo o Međunarodnom radijskom natjecanju Concertino Praga i predstavljamo dobitnika diplome u njegovoj završnici 2021.- violinista Marka Anthonyja Lewina. Uz Simfonijski orkestar Praškog radija, pod vodstvom Vahana Mardirossiana, u njegovoj ćemo izvedbi čuti Koncert za violinu i orkestar u d-molu Jeana Sibeliusa.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

Emisija TOP 20 emitira se na Prvom programu Hrvatskoga radija još od 1985. godine. Top-lista je, tijekom tih proteklih desetljeća, uvijek bila sastavljena od aktualnih hitova, i to 10 domaćih i 10 stranih. Početkom 2019. godine, ljestvica se u potpunosti transformirala u DOMAĆU top-listu. Na njoj je svakoga tjedna 20 aktualnih singlova iz hrvatske produkcije, a svi izvođači i njihove pjesme rangiraju se po glasovima naših slušatelja. Zato, svoje glasove i prijedloge šaljite elektroničkom poštom na našu adresu top20@hrt.hr.

Top 20 - HR 1

Top 20 - HR 1

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt čija je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo. Emitira se subotom od 10 do 13 sati.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U izvedbi iz Teatro dell'Opera u Rimu, u emisiji Opera na Trećem od 20 sati slušamo izvedbu rane opere Giuseppea Verdija, Ivana Orleanska. U solističkoj podjeli su Nino Machaidze (Ivana Orleanska), Francesco Meli (Karlo VII., francuski kralj), Roberto Frontali (Giacomo, Ivanin otac) i Dmitry Belosselskiy (Talbot, engleski zapovjednik). Uz njih nastupaju Zbor i Orkestar Rimske opere, a dirigent je Daniele Gatti.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!