Ove subote preporučujemo

16.04.2022.

06:31

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Inventura – tjedan pod povećalom od 9:05 poslušajte: Je li bombe bilo ili nije bilo? – istraga utvrdila da je letjelica koja se srušila u Zagrebu nosila aviobombu s upaljačem, ali nije otkriveno što je točno eksplodiralo. Hoće li napokon svanuti ljudima u kontejnerima na Banovini? – Paladina najavio bržu obnovu, ali bez hodograma. Dug jezik, kratka pamet – ministrov izaslanik iskoristio obljetnicu HOS-a za revizionizam; premijer se ograđuje, manjine traže zabranu simbola NDH.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 iz studija Hrvatskoga radija u Splitu, poslušajte:

I Bračani zbrinjavaju raseljene osobe iz Ukrajine; 

U Hvaru počela turistička godina : za Uskrs se očekuju i nautičari;

Trogirski otoci Drvenik Veliki i Mali nemaju stalnog liječnika

U Gornjem Humcu otvorena klaonica po HACCP sustavu - brački stočari ne moraju više putovati u Kaštela.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U Sobi s pogledom od 11:05 gostuje spisateljica i prevoditeljica Željka Lovrenčić.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10, uz izvedbu 24 preludija, op. 28 Frédérica Chopina predstavljamo dobitnicu četvrte nagrade na 18. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin - Aimi Kobayashi iz Japana. 

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene (Izlog iz Dramskog programa), od 18:05 poslušajte djelo : "Za križon".

Uskrsna procesija, koja se već stoljećima na Veliki četvrtak na otoku Hvaru održava kao jedinstven oblik pobožnosti, u osnovi je dokumentarne radiodrame kojom odzvanjaju stari napjevi, moćni muški glasovi koji ih pjevaju, molitve, koraci po kamenju, duboki trenuci noćne tišine, ali i svjedočenja križonoše, župnika, mještana.

Emisija je snimljena 2000. godine, devet godina prije nego što je taj obred postao dio UNESCO-ve nematerijalne svjetske baštine. "Za križon" je okrunjen nagradom na Međunarodnom festivalu radio drame Prix Marulić 2001. godine.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

Od 19:20 poslušajte uskrsnu čestitku kardinala Josipa Bozanića, a zatim slijedi emisija Etnoton od 19:25 u kojoj ćemo govoriti o Pučkim pivačima Katoličkog bogoslovnog fakulteta i slušati crkvene pučke pjesme u njihovoj izvedbi. Sugovornici su nam članovi ansambla Ivan Buljan i Mislav Lucić.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Emisija Svakom loncu poklopac na Drugom programu Hrvatskoga radija zamišljena je kao projekt čija je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo. Emitira se subotom od 10 do 13 sati.


 

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Baletnom scenom za dva klavira Božidara Kunca i suitom iz baleta "Čudesni Mandarin" Béle Bartóka u emisiji Senza Voce od 19 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija, vodimo vas prema glavnom događaju večeri Operi na Trećem od 20 sati u kojoj nas očekuje snimka opere "Manon Lescaut", Giacoma Puccinija iz Bečke državne opere.

U glavnim su ulogama litavska sopranistica Asmik Grigorian, američki tenor Brian Jagde i ruski bariton Boris Pinkhasovich. Zborom i orkestrom Bečke državne opere ravna Francesco Ivan Ciampa.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!