Ove nedjelje preporučujemo

17.04.2022.

07:50

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto Hrvatska nema uređeno tržište mesa kao ostale europske države? Gdje nestane pola milijuna odojaka? Zarađuju li klaonice na uvoznome mesu? To su samo neka od pitanja na koja tražimo odgovor u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05. Doznat ćete i plaćaju li istarski poljoprivrednici vodu za navodnjavanje jeftinije od proizvođača u drugim županijama, zašto u Muću vlasnici šuma ne smiju drva za ogrjev posjeći u vlastitim šumama te zašto je važno licenciranje ovnova i bikova.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati možete pratiti prijenos uskrsne mise iz bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca, uz zgradu Bogoslovije na Kaptolu 28, u Zagrebu, koju će predvoditi zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić.

Od 11:55 poslušajte obraćanje pape Franje i njegovu poruku ''Gradu i svijetu'' - ''Urbi et orbi'' s balkona bazilike sv. Petra u Vatikanu.

papa Franjo

papa Franjo

Foto: HTV / HRT

Glazba s potpisom, od 14:05, donosi snimke legendarnih muških predstavnika vokalnog jazza 20. stoljeća.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo, od 19:25, slušat ćemo dio uskrsnog koncerta nazvanog "Virujen" u izvedbi Komornog zbora Ivan Filipović, koji je održan 2016. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu. Orgulje svira Milan Hibšer, a dirigent je Goran Jerković.

U terminu Priče za velike i male od 19:49 večeras emitiramo priču Zlatna pisanica Nade Miholjević.  

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U telefonskim razgovorima za CRO JAZZ od 18 sati Leon Brenko najavit će novi ciklus jazz-koncerata u Circulu u Puli, a Vedran Ružić događaj koji će se održati 21. ovog mjeseca: promociju svojega novog albuma 6 metara i istoimenog filma te otvorenje izložbe. Slušat ćemo glazbu s njihovih albuma.

Nakon Bachove uskrsne kantate Radujte se, srca, u blagdanskoj Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša, od 20 sati nastavljamo obilježavati 90. obljetnicu rođenja i 40. godišnjicu smrti legendarnoga bachovskog pijanista Glenna Goulda, u čijoj izvedbi donosimo dva koncerta za klavir i gudače te sve preludije i fuge iz 1. sveska zbirke Dobro ugođeni klavir Johanna Sebastiana Bacha

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!