Ovoga petka preporučujemo

15.04.2022.

07:33

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23, u ciklusu Iz arhiva i muzeja, vodimo vas u Gradski muzej Čazma gdje ćemo pokušati doznati koga prikazuje jedna glava viteza isklesana u kamenu.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Venecija tone, rješenje se ne nazire. Nedavni rekord, kada je otkriven najdalji poznati objekt u Svemiru već je srušen. Teme su to emisije o znanosti Drag mi je Platon od 12:30, u kojoj vam predstavljamo jedinog Hrvata koji radi na potpunom dešifriranju ljudskoga genoma, dr. Ivana Sovića, vlasnika i direktora tvrtke Digital Bilogic iz Ivanić-Grada.

Drag mi je Platon

Drag mi je Platon

Foto: HRT / HRT

Bliži nam se Uskrs te je vrijeme da nas naše Mudrice od 13:45 nauče kako obojiti, sakriti i tražiti uskrsna jaja.

Mudrice

Mudrice

Foto: HRT / HRT

Našim redovitim druženjima u emisiji Po vašem izboru od 16:05, osim preslušavanja novijih materijala sa svjetske pop rock scene želimo vam na neki način katkad predstaviti i neke ne toliko poznate glazbenike i njihove sjajne uratke. Jedna od njih je svakako i Norvežanka Jenny Hval, čiji ćemo novi album Classsics Objects preslušati u današnjim minutama druženja. Ta glazbenica i spisateljica na sceni je gotovo dva desetljeća, a pred nama njen već osmi studijski album.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Što je dopušteno dijalektu, nije dopušteno stadardu! Više u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Večerašnju Metaforu od 20:15 počinjemo poezijom Ivana Goluba, a nastavljamo onom Nikole Šopa. Između ulomaka iz arhive Hrvatskoga radija umećemo poeziju Thomasa Mertona iz knjige "Nepoćudni Merton". I Šop i Golub istaknuti su hrvatski duhovni pjesnici o kojima u posljednje vrijeme premalo čujemo i premalo čitamo njihova djela. Večerašnja emisija pokušava skrenuti decentnu pozornost na oba ta opusa.

Metafora

Metafora

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Prijenos utakmice Hrvatske nogometne lige: Dinamo-Istra
možete pratiti od 18 sati.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Izmjeriti se može i da je pranje ruku važno i kako ih zapravo treba prati! Temu za emisiju S mjerom od 16:40 pripremila je Mirela Šimović.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećemu programu Hrvatskoga radija u emisiji Tragom glazbe, od 16:35 naše koncertno druženje ćemo na Veliki petak provesti uz opsežno djelo Antonina Dvořaka – Stabat Mater. Pratit ćemo snimku koncerta održanog u Poljskoj nacionalnoj operi u Varšavi, u ožujku 2018. u sklopu varšavskog Uskrsnog festivala.

Tragom glazbe

Tragom glazbe

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!