07:49 / 09.02.2022.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Kako izgleda sustavna, dugovječna briga o moru i kakve koristi to donosi, doznajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

U emisiji Oko znanosti, od 13:10, govorimo o morskim mijenama, kako nastaju plima i oseka te što je to plimni val. Predstavljamo također i prvi Agroklimatski atlas Hrvatske.

U terminu emisije Male forme od 18:05 emitirat ćemo djelo Crno ulje Višnje Biti. Kratka je to dokumentarna forma o proizvodnji varaždinskog bučinog ulja, o raznim proizvodima od njega (o kruhu s bučinim sjemenkama, o tikvenom kolaču, o sladoledu od vanilije s bučinim uljem), o finom okusu i dobrobitima za zdravlje. To crno ulje smije se zvati bučinim samo u slučaju kada je stopostotno proizvedeno od tikve, buče i bundeve.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

Kao da glasovne promjene nisu zapetljane same po sebi, postoje i slučajevi kad jedna glasovna promjena mijenja drugu! Više doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

U emisiji Uvijek Prvi – Obrazovanje i znanost, od 20:15, predstavljamo Digitalni učenički inkubator, online inkubator koji okuplja kreativce i inovatore budućnosti i pozivamo vas da se prijavite, a u prvom dijelu emisije govorimo i o rezultatima istraživanja o motivaciji mladih za migraciju i zasnivanje obitelji. Na tržištu rada prisutna su čak četiri potpuno različita naraštaja. Od onih koji su znanja isključivo stjecali u udžbenicima do onih koji su odrasli u virtualnom svijetu. Koje su prednosti, a koji nedostaci svake od njih te kako tu različitost prihvatiti u radnom okružju, doznajemo u drugom dijelu emisije.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Uza sve ostale probleme koje vozači imaju s gorivom, sve više moraju misliti i na – bakterije! Temu za ovu epizodu S mjerom od 16:40 pripremila je Vedrana Čižmek.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 22:30 u Zvukopisu predstavljamo glazbu za film žanra znanstveno-fantastičnog horrora Nevidljivi čovjek, za koju je skladatelj Benjamin Wallfish nagrađen Nagradom Hollywood Music in Media, u kategoriji najbolje glazbe filma strave.

Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!