Ovoga ponedjeljka preporučujemo

18.04.2022.

08:32

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kretanje točke
, od 10:05 posvetili smo 59. Venecijanskom bijenalu - Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti koja se otvara 23. ovog mjeseca. Govorimo o hrvatskom nastupu Tome Savića Gecana s projektom Bez naziva (Hrvatski paviljon 2022) o kojem više možete pročitati na službenoj stranici - croatianpavilion2022.com ili posjetiti na lokaciji na adresi Via Garibaldi, Castello, 1513 Venecija.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana. 

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

U emisiji Izvan okvira od 13:10 donosimo priču o prijateljstvu osnovnoškolaca iz Varaždinskih Toplica i njihovih vršnjaka iz Ukrajine. Zajedno sa svojim učiteljima dokazuju da bez obzira na drukčiji jezik, običaje i obrazovne kurikule ne postoji nijedna prepreka kada se govori jezikom srca.

Novo izdanje emisije Po vašem izboru, od 16:05, donosi glazbu s albuma Ararita - riječ je o prvom samostalnom ostvarenju splitskog kantautora Dragana Lukića Lukyja, koji je za taj album 2003. godine osvojio nagradu Porin.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušat ćemo duhovne skladbe protkane ozračjem Uskrsa nastale u dugom razdoblju od 17. do 20. stoljeća, čiji su autori Ivan Lukačić, Tomaso Cecchini, Amando Ivančić, Josip Vrhovski, Boris Papandopulo i Frano Parać.

U emisiji Govorimo hrvatski, od 19:45, na Uskrsni ponedjeljak nekoliko prigodnih citata iz Narodnog blaga jezikoslovca Marcela Kušara.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, na rasporedu je od 20:15.  

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Koje su norme proizašle iz tehničkih problema pri izgradnji babilonske kule? Temu za ovu epizodu S mjerom od 16:40 pripremila je Marina Babić.

Uskrs u ozračju tambure: Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz Crkve Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu možete poslušati od 20:05.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Europeum Euroradio od 20 sati slušamo koncert Simfonijskog orkestra Mađarskog radija pod ravnanjem Josea Cure. Na programu su Gregorijanski koncert Ottorina Respighija i Messa di Gloria Giacoma Puccinija.

U emisiji Suvremena hrvatska proza, od 22:03, čitamo ulomak romana u rukopisu Karmele Špoljarić Napiši nešto ljubavno. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!