07:37 / 12.02.2022.

Autor: HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U emisiji Inventura - tjedan pod povećalom od 9:05 donosimo: Dok brusi mjere pomoći za građane i poduzetnike, koje će predstaviti idući tjedan.

Vlada zamrznula cijene goriva; Brojevi novozaraženih padaju, a kako bi se povećao broj cijepljenih, mjerodavni pripremili novu strategiju.

Umjesto hrvatske, škotska kuna! Nakon što se otkrio plagijat među rješenjima za hrvatske kovanice eura, HNB raspisao novi natječaj.

Moguća koalicija Možemo! i SDP-a uzburkala političke duhove, a splitski dogradonačelnik zgrozio javnost obećanjem novinarki da će joj se napiti krvi.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10, ovoga tjedna govorimo o Međunarodnom radijskom natjecanju Concertino Praga te predstavljamo dobitnike treće i druge nagrade u njegovoj završnici 2021. - pijaniste Ildiko Rozsonits i Jana Schulmeistera. Uz Simfonijski orkestar Praškog radija, pod vodstvom Vahana Mardirossiana, u njihovoj ćemo izvedbi čuti djela Felixa Mendelssohna i Sergeja Prokofjeva.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

Prešernov dan slovenski je kulturni praznik. Obilježava se osmog veljače, na godišnjicu smrti Franca Prešerna. Slovenija je jedina zemlja koja ima državni praznik koji im je osigurao – pjesnik. Slavi se u Sloveniji, a slave ga i Slovenci diljem svijeta – pa tako i u Hrvatskoj. U Zagrebu je ove godine prvi put obilježen polaganjem vijenaca kod spomenika Francu Prešernu na zagrebačkom Bundeku.

U Karlovcu se nalazi i Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj, a njezina vrata otvorit ćemo danas u Multikultura od 16:05.

U 92. godini, u utorak u Zagrebu umro je Borivoj Dovniković – Bordo, jedan od začetnika Profesora Baltazara i istaknuti pripadnik Zagrebačke škole crtanog filma. Objavljivao je karikature u tjedniku Novosti i strip Čipko i djed Filip u dječjim časopisima Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Više u Multikulturi.

U emisiji Radio scena - izlog Dramskog programa od 18:15 donosimo djelo Dubravka Mihanovića: Bijelo - Prema jednom od prvih Mihanovićevih komada koji ga je svrstao među naše ponajbolje dramske pisce. Bijelo je dramski dijalog dvaju lica, Majstora i Malog, koji liče jedan stan i nastoje uspostaviti kakvu-takvu komunikaciju.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Emisija Svakom loncu poklopac na Drugom programu zamišljena je kao projekt čija je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo. Emitira se subotom od 10 do 13 sati.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Paradom-baletom na temu Jeana Cocteaua Erika Satiea i Slavujevom pjesmom, Igora Stravinskog, u emisiji Senza voce od 19 sati na Trećem programu vodimo vas prema glavnom događaju večeri u Opere na Trećem od 20 sati u kojoj nas očekuje odgođeni prijenos opere Turandot Giacoma Puccinija iz Opere Bastille. U ulozi princeze Turandot nastupa sopranistica Elena Pankratova. Solistima, zborom i orkestrom Pariške opere ravna Gustavo Dudamel.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!