Ovoga četvrtka preporučujemo

21.04.2022.

08:13

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Objavljene su nominacije za nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata koje se dodjeljuju u različitim područjima arhitektonskog stvaralaštva. Dodijelit će se i nagrada za životno djelo. U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 saznajemo kome i zašto a govorimo i o jednom od nominiranih projekata, Providurovoj palači u Zadru koja je obnovljena i otvorena za javnost.

Od 10:30 do podneva možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

Svakog četvrtka Glazba s potpisom od 14:05 donosi kolaž standarda iz bliže i dalje povijesti kantautorske i rock glazbe, rhythm & bluesa, soula, country-rocka i srodnih žanrova. Uz to, otkrivamo i manje poznate dragulje skrivene u brazdama starih i novijih albuma. Današnje izdanje donosi glazbu koju, uz ostale, potpisuju trojica utjecajnih američkih rock-kantautora: Bruce Springsteen, J.J. Cale i John Mellencamp.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

Izbor pjesama s albuma "Lowdown Feelin'", sastava The Mannish Boys, u emisiji Po vašem izboru, od 16:05, autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Naučimo razlikovati razne radijske govornike i upoznajmo njihov osnovni alat! - u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

U terminu Priča za velike i male od 19:48 objavljujemo Priču sunca - Zdenke Andrijić.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete pratiti od 20:15. Nakon uspjeha na parlamentarnim izborima u Mađarskoj, za glasnogovornika u mađarskom parlamentu izabran je Jozo Solga, gost u emisiji. Nacionalna federacija američkih Hrvata u Washingtonu obilježila je 30. godišnjicu uspostave američko-hrvatskih diplomatskih odnosa. U Budimpešti je održana Hrvatska večer u sklopu koje je predstavljena knjiga Istvana Lőkösa "Zbogom Zagrebe", a u Beču je obilježena 20. obljetnica smrti gradišćansko-hrvatskog slavista i pjesnika Franje Rottera.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Ovoga četvrtka Željkin gost u Homo sapiensu od 12:35 na Drugom programu jedan je od najboljih hrvatskih vinara, nagrađen na mnogim svjetskim natjecanjima- Vlado Krauthaker

U epizodi S mjerom od 16:40 mjerimo vodotopljivi organski ugljik u zatvorenom prostoru! Temu za ovu epizodu pripremila je dr. sc. Irena Ciglenečki Jušić.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećemu programu u emisiji Radio atelje od 18 sati emitirat ćemo djelo Nemoj gasiti svjetlo mlade dramaturginje Ane Dragozet

Audiodrama je u režiji Silve Ćapin i uz originalnu glazbu Stanislava Kovačića. Slojevita je to priča o seksualnom iskorištavanju maloljetne učenice na sportskom treningu, o obitelji koja ne želi iskreno razgovarati i negiranjem problema misli da ga tako rješava, da on prestaje postojati. Djevojka koja je silovana bori se i s mišlju o vlastitoj krivnji i pasivnosti, a protok vremena ne donosi olakšanje. Trauma nastavlja trovati sve njezine odnose

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!