08:20 / 28.03.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / -

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Proljetna je sjetva pred vratima - domaćeg će sjemena biti dovoljno, no rasle su cijene mineralnih gnojiva. Ratarima na ruku idu tržišne cijene žitarica koje su dvadesetak posto veće nego lani. Slavonski su voćari s nestrpljenjem dočekali početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra kapaciteta gotovo tri tisuće tona voća. Bili smo u zapadnoj Slavoniji, na pakračkom području i razgovarali s tamošnjim ratarima, stočarima, voćarima i pčelarima. Unatoč optimizmu, zbog sporosti administracije muči ih nemogućnost dobivanja državne zemlje u dugogodišnji zakup, što je problem i u drugim ruralnim područjima u Hrvatskoj!

Prijenos nedjeljne mise u povodu blagdana Cvjetnice možete pratiti od 10 sati.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Vedrane Vrhovnik Pasji život. Je li pasji život život na cesti, bez gospodara, bez izvjesnosti i sigurnosti ili je pasji život onaj na uzici, u sigurnosti doma, ali pod budnim okom gospodara? Skitnica Ben i pudlica Miriam imaju različite odgovore na ovo pitanje.No Mirko, mladi čovjek od sedamnaest godina, upravo će uz pomoć ovo dvoje pasa otkriti što je sloboda i koliku odgovornost ona donosi sa sobom.

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo hrvatskim amaterskim zborskim pjevačima omiljene duhovne skladbe u izvedbi ansambla Voces 8.

U terminu Priče za velike i male od 19: 50 čut ćete priču Silvije Šesto Kraljica kopriva.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša donosimo nove snimke pet Beethovenovih skladbi, koje su u prigodi nedavne 250. obljetnice skladateljeva rođenja načinili violinist Leonidas Kavakos i članovi Simfonijskog orkestra Bavarskog radija, pijanist Daniel Barenboim, violist Michael Barenboim i violončelist Kian Soltani, te pijanist Richard Goode i Budimpeštanski festivalski orkestar pod ravnanjem Ivána Fischera.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!