Ove nedjelje preporučujemo

10.04.2022.

07:03

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto u Dukatu i Vindiji odbijaju razgovarati o položaju domaćih proizvođača mlijeka, zašto je u Hrvatskoj otkupna cijena dvadesetak posto niža od europskog prosjeka i zašto se kod nas ugasi deset farmi dok u Ministarstvu poljoprivrede donesu rješenje o nekoj od mjera pomoći? To su glavne teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. U njoj donosimo glavne izvatke s ovotjednog skupa domaćih proizvođača mlijeka i goveđeg mesa. Doznat ćete i zašto je rečeno da naš sustav krava - tele počiva na poticajima te zašto stočari tvrde da naše Ministarstvo gospodarstva novce za obnovljive izvore energije koristi protivno europskim praksama.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati, na blagdan Cvjetnice, prenosimo euharistijsko slavlje iz Požege koje će predvoditi požeški biskup mons. Antun Škvorčević

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo prošloga tjedna započeto preslušavanje broj 1. hitova američke top liste singlova iz 1988. godine.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Dunje Fajdić i Maje Katić Svijet oko puta. Topla priča o unuci i djedu koji žele bolesnu baku povesti na put oko svijeta. U tome će ih spriječiti prevarant koji će im pokušati podvaliti kofer pun lažnoga novca.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo hrvatskim amaterskim zborskim pjevačima omiljene duhovne skladbe u izvedbi ansambla Voces 8.

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Nade Mihoković Kumrić: Maslina mirotvorka. 

Galerija
Amaterska glazba i stvaralaštvo, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Jedan od najvećih glazbenih genija u povijesti Johann Sebastian Bach monumentalnu je "Misu u h-molu" dovršio neposredno na kraju svojeg života. Djelo je praizvedeno tek 109 godina nakon Bachove smrti i označilo je ponovno vrednovanje njegova opusa. Koncert na Prvom od 20:15 donosi sjajnu izvedbu tog Bachova remek-djela snimljenu prošle godine u Barceloni koju je vodio poznati stručnjak za ranu glazbu Jordi Savall. Izvedbu su ostvarili solisti Sophie Harmsen, Rafaelle Pe, Martin Platz i Thomas Stimmel uz vokalni ansambl "La Capella Real de Catalunya" i orkestar "Le Concert des Nations".

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesetetih, šezdesetih i sedamdesetih  godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu, u prigodi 125. obljetnice smrti Johannesa Brahmsa, u prvi dio Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo dvije majstorove skladbe koje govore o prolaznosti svega ovozemaljskog i neumitnosti smrti, a to su Četiri ozbiljne pjesme op. 121 i monumentalni Njemački requiem op. 45. U drugom dijelu emisije u cijelosti ćemo vam predstaviti netom objavljeni CD francuskog pijanista Alexandera Kantorowa

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!