Ove srijede preporučujemo

06.04.2022.

07:43

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kad nešto riješimo, rezultat je rješenje. Danas rješavamo i te i još neke dileme s ije i je. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U emisiji o filmu, Licem u lice, od 10:05 donosimo vam dio zapažanja gostiju ovogodišnjeg Zagrebdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma. Pitamo se i čime je Jessica Chastain zaslužila Oscara za najbolju žensku ulogu u biografskoj drami Oči Tammy Fay te kako je Marvelov ultimativni negativac i glavni Spider Manov protivnik Morbius zaživio u svom zasebnom filmu?

Galerija
Govorimo hrvatski, Foto: HRT/HRT
Licem u lice, Foto: HRT/HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

O zahtjevnoj geološkoj obuci astronauta i rezultatima misije Apolla 15 - 1971.godine poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

O prirodi svjetlosti i o kemijskim reakcijama u kojima se oslobađa svjetlost bit će riječi u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Galerija
Divni novi svijet, Foto: HRT/HRT
Oko znanosti, Foto: HRT/HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje, Zavrti zvrk, od 13:45 govorimo malo o suncokretima, malo o sportu i malo o čitanju, sve skupa zvuči kao recept za dobru zabavu.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album My Favorite Things iz 1961. Johna Coltranea

Galerija
Zavrti zvrk, Foto: HRT/HRT
Po vašem izboru, Foto: HRT/HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Davora Mojaša: NA TARACI KAVANE DUBRAVKA. Konobar u kavani Dubravka na Pilama služio je dvoje zanimljivih gostiju, čuo ulomke njihova razgovora i saznao da je ona Illinka Kovacz, a on Mihaly Kertesz. Malo tko je povjerovao njegovoj priči kako je zapravo poslužio sorbet od limuna glumici Lucy Doraine, a čašu malvazije budućemu kultnom redatelju "Casablance" Michelu Curtizu.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo premijeru priče Jelene Ucović (Polu)Smokić.

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas u Daruvar kako bi doznali što se sve događa na manifestaciji 10. Dana astronomije. Posjetili smo Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku i izložbu "Drava art Biennale 2022". Govorimo i o dulama koje ženama tijekom i nakon poroda pružaju emocionalnu potporu.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 14 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati predstavljanje prošlogodišnjeg izdanja festivala u Donaueschingenu u ciklusu Izlog sadašnjice nastavljamo reprodukcijom koncerta sjajnog Tria Accanto koji čine vrhunski stručnjaci za interpretaciju suvremene glazbe - saksofonist Marcus Weiss, pijanist Nicolas Hodges i udaraljkaš Christian Cierstien

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!