Ove srijede preporučujemo

27.04.2022.

07:38

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Jezikoslovce sigurno veseli brojnost nastavaka za tvorbu pridjeva, a mi ostali zabavimo se različitim pridjevskim službama! O tome u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gošća je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. Emisiju uređuje i vodi Eliana Čandrlić Glibota.

Galerija
Govorimo hrvatski, Foto: HRT/HRT
A sada Vlada, Foto: HRT/HRT

Je li triler Hitna pomoć najbolji film u dosadašnjoj karijeri od kritike prezrenog američkog redatelja Michaela Baya? Kako smo u animiranom djelu Apolo 10,5: Djetinjstvo u svemirsko doba Richarda Linklatera dobili još jedan komad nostalgije, ali i komad izvrsnog filma? Uz odgovore na ta pitanja, u emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo razgovor s autoricama dokumentarca Veće od traume nagrađenog na nedavnom ZagrebDoxu koji će svoju međunarodnu premijeru imati uskoro na uglednom HotDocs festivalu u Torontu.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Ima li dovoljno dobrog rješenja za problem mikroplastike u moru? Pitamo se u današnjoj emisiji Divni novi svijet od 12:30. 

O studijskom putovanju po sjevernoj Švedskoj i Norveškoj i lovu na polarnu svjetlost govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 otkrivamo kako se predškolarci u vrtiću pripremaju za polazak u školu.

Galerija
Divni novi svijet, Foto: HRT/HRT
Oko znanosti, Foto: HRT/HRTZavrti zvrk, Foto: HRT/HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo treći nastavak djela Jasne Mesarić, Mrtva priroda. Ova kratka audio-dramska forma snažno reflektira naše aktualno traumatično vrijeme.

Autorica kaže: “Trenutak, ili nekoliko kratkih trenutaka kad Ona (ili On) zastane u realnom vremenu, realnom, ali ipak nestvarnom – ono izmiče, neobuhvatljivo je – rasipa se u stalnom streamingu zbunjujućih informacija, vlastitih potisnutih strahova, nepoznatih frekvencija koje čuje, ili umišlja da ih čuje, a kojima ne zna značenje ni smisao. Što se događa? Što je od toga pokrenulo njezin (njegov) kaos?”

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Izgubljena družina - Tee Gjergizi Agejev

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu dnevni radijski show Drugi dio dana od 14 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem programu od 20 sati slušat ćete reprodukciju koncerta Jazz orkestra HRT-a i američkog saksofonista i skladatelja Victora Goinesa.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!