Ovoga ponedjeljka preporučujemo

11.04.2022.

07:20

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Inspirirani internetskim naslovom podsjećamo na to da su pokrate većinom u muškom rodu. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Kretanju točke od 10:05 doznajemo koje radove (protu)ratne tematike umjetnika različitih generacija iz fundusa MSU-a donosi izložba Tužne pjesme rata? S kojim se slikama slikarica Jadranka Ivaniš Yaya predstavlja osječkoj publici? Što nam otkriva "Nepoznati Klimt" u Klovićevim dvorima? Pozivamo vas i na Rabuzinove dane u Novi Marof.

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

U emisiji Izvan okvira od 13:10 poslušajte sve o važnosti učenja bajaško-rumunjskog jezika za integraciju djece Roma u školu i zajednicu te doznajte o čemu se govorilo na tribini "Jesmo li medijski pismeni"? koja se nedavno održala u Matici Hrvatskoj.

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik stranke Centar Ivica Puljak. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Oporbeni zarez

Oporbeni zarez

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 16:05 prisjetit ćemo se jednog zanimljivog instrumentalnog rock albuma. Naslov mu je All Stars, a 2014. godine objavio ga je veteran hrvatske rock scene, guitarist Jurica Pađen – s brojnim suradnicima.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT


Za emisiju Klasični kroj od 18:15 uoči Uskrsa, u Velikom tjednu, u opusima hrvatskih skladatelja potražili smo djela nadahnuta duhovnom tematikom, protkana kontemplacijom, promišljanjem suodnosa života i smrti. Pronašli smo ih u stvaralaštvu Krste Odaka, Igora Kuljerića i Anđelka Igreca.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Sonje Zubović: Puž Slavek u polju suncokreta.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Rijeka. Večeras razgovaramo o problemima pomoraca uzrokovanim ratom u Ukrajini, o ribarskim mukama s cijenama goriva , o zastoju radova u lošinjskoj luci Mrtvaška, o izazovima života na otoku i o novostima u uzgoju ribe.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom Filip Majteić razgovara s Nikolom Petrovićem i Stevom Đuraškovićem o europejcima i euroskepticima to jest o integraciji i deintegraciji u Europskoj uniji.Okrugli stol ponedjeljkom

Okrugli stol ponedjeljkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!