07:41 / 07.04.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 nastavljamo s preporukama u vezi s veznikom da!

 Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 o prednostima života u malom gradu saznajemo na primjeru Pleternice u Slavoniji.

U ljeto 1960. Sovjetski Savez je iznenada iz Narodne republike Kine povukao 1390 stručnjaka i savjetnika. Preko noći otkazana su 343 velika ugovora o suradnji i 257 drugih tehničkih projekata. Prije odlaska iz Kine većina je tih sovjetskih savjetnika i stručnjaka nastojala uništiti planove i dokumentaciju o tim poslovima. Dvije tada najmoćnije zemlje komunističkog bloka preko noći gotovo su u potpunosti prekinule odnose. Kako je do toga došlo? Kako se taj prekid odrazio na međunarodnim odnosima? Što on govori o današnjem odnosu Kine i Rusije? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

"Hard Road To Hoe" je treći album memphiškog Ghost Town Blues Banda. Pjesme s tog izdanja čine današnji autorski odabir Tomislava Golubana u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Kako post kao disciplinu duhovnosti doživljavaju u različitim kršćanskim crkvama i zajednicama, kako su članovi Kristove crkve prihvatili izbjeglu braću iz Ukrajine te kako adventistička crkva u Hrvatskoj humanitarnim akcijama, propovijedanjem i organiziranje psihosocijalne pomoći pokušava odgovoriti na izazove vremena u kojem se nalazimo poslušajte u Religijskom forumu od 18:05.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Adama Rajzla Pravi pin. 

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći možete slušati emisiju Povratak u budućnost urednika Roberta Marekovića i njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19:30 možete pratiti izravni prijenos Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a iz Velike dvorane Vatroslava Lisinskoga.. Kao solist nastupa Roman Simonić na violini. Dirigent je Ivan Repušić. Na programu su djela Borisa Papandopula i Nikolaja Rimski-Korsakova

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!