Ove subote preporučujemo

23.04.2022.

07:48

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Inventura - tjedan pod povećalom od 9:05 poslušajte: Zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača otvorio novo bojno polje između predsjednika i premijera – riječi se ne biraju, uvrede pljušte; je li upitno normalno funkcioniranje države?

Pala knjiga na dva slova – i dalje se čeka rekonstrukcija Vlade, a čini se da će zahvatiti samo dvojicu ministara pod istragom, te jednog dobrovoljca. Gospodarski hladni tuš – prognoze rasta za Hrvatsku upola smanjene, a stope inflacije udvostručene; može li nas spasiti turistička sezona?

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

MMF je za Hrvatsku prepolovio prognozu gospodarskog rasta, a udvostručio prognozu inflacije. Kako će se to odraziti na gospodarstvo? Što će biti s plaćama, mirovinama, kreditima, investicijama? Kako nakon pandemijske krize, koja je slomila svjetsko gospodarstvo, preživjeti i ovu koju uzrokuje rat u Ukrajini? Hoće li brzorastuća društvena nejednakost donijeti novi val siromaštva? O tome u Intervjuu tjedna od 10:05 govori Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Zadru donosimo: Od početka tjedna skuplje karte na gotovo svim trajektnim i brodskim linijama. U Sutomišćici na Ugljanu bračni par Otavijević od starih maslina izrađuje nakit i uporabne predmete. Zadar dobio novi centar moderne umjetnosti, otvoren kompleks Dvije palače.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U sobi s pogledom od 11:05 gost je saksofonist Saša Nestorović.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz zanimljivosti iz povijesti jednog od najuglednijih natjecanja glazbenika, Međunarodnog pijanističkog natjecanja Frederic Chopin u Varšavi i izvedbe odabranih Chopinovih skladbi, predstavljamo dobitnika 4. nagrade i nagrade za najbolju izvedbu Chopinovih mazurki, poljskog pijanista Jakuba Kuszlika.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 najavit ćemo Uskrsne koncerte Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO. Sugovornik nam je umjetnički voditelj Ansambla Lado, gospodin Krunoslav Šokac.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Izgubljene točkice - Ivane Blumenschein.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 19 sati možete slušati snimku dramskog oratorija u tri čina Georga Friedricha Händela: Teodora. Snimka je to izvedbe održane 16. veljače u Kraljevskoj Operi u Covent Gardenu u Londonu. U glavnim su ulogama sopranistica Julia Bulock, mezzosopran Joyce di Donato, kontratenor Jakub Józef Orliński i drugi. Zborom i orkestrom Kraljevske opere u Covent Gardenu ravna dirient Harry Bicket.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!