Ovoga petka preporučujemo

29.04.2022.

08:02

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

Ako nismo na telefonu, ne možemo ni ići na posao ni ljeti se odmarati na moru! O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U Kutiji slova od 10:05 predstavljamo novu knjigu Senka Karuze Otimanje u kojoj autor spaja intimno i otočno, samoću i mnoštvo; iščitavamo zbirku priča Borivoja Radakovića Ne plači, dušo u kojoj čitatelja ponovo vodi ulicama Zagreba, a govorimo i o jednom književnom prvijencu, krimiću Glagoljski misterij autorice Sanje Ždralović

Galerija
Govorimo hrvatski, Foto: HRT/HRT
Kutija slova, Foto: HRT/HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23, u ciklusu Iz arhiva i muzeja vodimo vas u Gradski muzej Čazma gdje ćemo pokušati otkriti značenje neobičnih ukrasa na jednom pećnjaku.

Istražujući sige, dr. Petra Bajo uspjela je točno odrediti vrijeme prijelaza iz glacijalnog u interglacijalno doba prije čak milijun godina. Zašto je to važno za predviđanja klimatskih promjena objašnjava u emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 u kojoj se osvrćemo na 32 nevjerojatno uspješne godine teleskopa Hubble i najavljujemo Festival znanosti.  

Galerija
Minijature za radoznale, Foto: HRT/HRT
Drag mi je Platon, Foto: HRT/HRT

Što nam je sve potrebno za proslavu jednog dječjeg rođendana poslušajte u današnjoj emisiji Mudrice od 13:45.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete novi album Unlimited Love kultnog američkog benda Red Hot Chili Peppers.

U Zagrebu je održano zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije a u emisiji Trag vjere od 18:05 poslušajte o čemu su raspravljali biskupi i koje zaključke su donijeli te tko je novi ravnatelj Hrvatskoga caritasa. Najavljujemo 16. Međunarodni orguljaški festival Ars Organi Sisciae. Franjevačka mladež FRAMA obilježava svoju tridesetu obljetnicu.

Galerija
Mudrice, Foto: HRT/HRT
Po vašem izboru, Foto: HRT/HRTTrag vjere, Foto: HRT/HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Adama Rajzla Pčelinji bijeg.

Večerašnju Metaforu od 20:15 otvaramo poezijom Walta Whitmana u prijevodu Marija Suška, između pjesama umećemo glazbu s albuma Dylan Revisited. U nastavku boravimo u prostoru šansone, čitamo pjesnike koji su pjevani i svirani.  

Galerija
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT
Metafora, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati možete slušati glazbeno dokumentarnu emisiju iz svijeta jazza, vječnih melodija i glazbenih zvijezda Zvjezdanu prašinu s tematskim glazbenim blokovima.  

Zvjezdana prašina

Zvjezdana prašina

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19 sati U hramu pjeva slušamo kantate Georga Friedricha Händela, Armida abbandonata i Ah, crudel! nel pianto mio, u izvedbi mezzosopranistice Dame Janet Baker, uz Engleski komorni orkestar, pod ravnanjem Raymonda Lepparda.  

U hramu pjeva

U hramu pjeva

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!