07:22 / 02.04.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Inventura od 9:05 poslušajte: Umjesto prvoaprilske šale, stigli nam skuplji struja i plin, a od rasta cijena hrane neće nas spasiti ni sniženi PDV.Tko odlazi, a tko ostaje? – premijer najavio rekonstrukciju Vlade, oporba traži prijevremene izbore.Nima Splita do Splita – koalicija se raspala, Puljak i Ivošević najavili ostavke i nove izbore. Sedam godina za korupciju – pravomoćnost presude bivša županica Marina Lovrić Merzel čeka u Remetincu.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Kako izgleda život u Kijevu? Kakvo je stanje na ratom zahvaćenim područjima u Ukrajini? Što Ukrajinci govore o predsjedniku Zelenskom, a što o Putinu? Kako se vodi medijska ofenziva i koliko slobodno novinari mogu izvještavati ? O tome u Intervjuu tjedna od 10:05 govori ratni fotoreporter Zoran Marinović.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira se iz HRT studija u Puli govorimo o novoj marini koja će za Uskrs biti otvorena. Osigurano je 300-tinjak vezova, no uz ovo uređeno područje, nalazi se i ono s derutnim vojnim objektima za koje koncesionar poduzetnik Danko Končar još nema ugovor o pravu građenja, premda je koncesiju dobio 2011. godine. Bili smo i u luci Bršica gdje će se graditi pročistač tehnoloških otpadnih voda na tamošnjem terminalu za pretovar stoke, vrijedan 900 milijuna kuna. Donosimo i priču o Fažani koja je od tek usputnog stajališta za Brijune postala turistički biser.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U sobi s pogledom od 11:05 gostuje liječnik, kirurg Roman Pavić.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

Jurica Leikauff je klavirist i skladatelj iz Požege. Surađivao je s brojnim glazbenicima, a posljednih 20 godina je član sastava Prljavo kazalište. U sklopu vlastitog programa "Leikauff Music Tour" educira mlade, a krajem prošle godine je objavio svoj drugi samostalni album "Curves".U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio razgovora koji autorski potpisuje Tomislav Goluban.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz odabrane skladbe Frederica Chopina, govorimo o zanimljivostima iz povijesti jednoga od najznačajnijih međunarodnih pijanističkih natjecanja koje nosi Chopinovo ime te predstavljamo dobitnicu 5. nagrade na njegovom 18. izdanju, talijansku pijanisticu Leonoru Armellini.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte: U Moravicama, na željezničkoj postaji, postavljena je spomen ploča velikanu hrvatskoga glumišta, Peri Kvrgiću. O tome goranskom mjestu i radu srpskog kulturnog društva Prosvjete, iz kojega je i potegla inicijativa da se poznatim Moravčanima oda priznanje, govore Novica Vučinić i Vanja Vukadinović. 

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Janka Polića Kamova: "Na rođenoj grudi“.Glavno lice Ivo Marinović, intelektualac je, otpadnik od obitelji i društva koji svojim načinom provocira, proziva i pljuje istinu svima oko sebe. Njegovo iskonsko prometejstvo previše je čak i za njegove političke istomišljenike, ali i za obitelj, i za narod.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o glazbenom sastavu Cinkuši. S bubnjarem Cinkuša, gospodinom Markom Meštrovićem razgovarali smo o samom sastavu benda i njihovim nastupima, ali i raznim drugim temama vezanima uz Cinkuše.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Silvije Šesto: Zlatica.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati u Operi na Trećem slušat ćete snimku iz Barcelone iz Gran Teatre del Liceu gdje je održana opera u pet činova "Pelléas i Mélisande", Claude Debussyja. Solistima, Zborom I Orkestrom Gran Teatrea del Liceu ravna Josep Pons.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!