07:02 / 04.04.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kakve figure mogu zanimati slušatelje jezične radijske emisije poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Kretanju točke od 10:05 doznajte čija se koloristički snažna apstraktna ulja velikog formata mogu vidjeti u zagrebačkome Nacinalnome muzeju moderne umjetnosti? Kako gomilanje predmeta u potrošačkom društvu, osobito ambalaže napravljene od materijala koji onečišćuju okoliš, mogu biti inspiracija za umjetnički rad? Poslušajte i drugi dio razgovora o doajenu hrvatskog stripa Juliu Radiloviću Julesu.

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o projektu "Šareno programiranje - STEAM za najmlađe" Udruge Neki novi klinci.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

Što obuhvaća participacija djece i mladih, zašto je važno čuti njihov glas i stvoriti školsko okruženje koje će ih motivirati da djeluju? Što u sustavu trebamo mijenjati kako bismo pokrenuli promjenu? Za emisiju Izvan okvira od 13:10 doznali smo na međunarodnom skupu pod nazivom "Učenička participacija - put do inkluzivnog i demokratskog društva".

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Mosta Božo Petrov. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Oporbeni zarez

Oporbeni zarez

Foto: HRT / HRT

Klasični kroj od 18:15 donosi djela iz bogatog opusa Borisa Papandopula - jednog od najvećih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Sunčane Škrinjarić: Zeleni mjesec.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se HRT studija u Zadru. Večeras uz ostalo poslušajte: Kako je rat u Ukrajini utjecao na poslovanje najvećeg hrvatskog brodara – Tankerske plovidbe. Doznat ćemo što se događa sa splitskim Brodosplitom nakon sankcija Rusiji. Gost emisije je ministar mora Oleg Butković. Počela je gradnja prvih brodova za hitni medicinski prijevoz u šibenskom Iskra brodogradilištu. Donosimo i priču o mladom Zadraninu koji nastavlja tradiciju krpanja ribarskih mreža, te darovitom i svestranom učeniku Pomorske škole u Zadru.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na trećem programu Hrvatskoga radija od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom u povodu "Međunarodnoga dana dječje knjige" o važnosti čitanja djeci u ovo digitalno doba i razvijanju čitalačkih navika od najranije dobi razgovaraju doc. dr. sc. Marijana Togonal s Hrvatskog katoličkoj sveučilišta, savjetnica i stručna suradnica knjižničarka u OŠ Brestje Ankica Blažinović Kljajo i stručna suradnica školska knjižničarka mentorica iz II. osnovne škole iz Bjelovara Rajna Gatalica.

Okrugli stol ponedjeljkom

Okrugli stol ponedjeljkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!