Ove nedjelje preporučujemo

24.04.2022.

08:05

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: U Saboru u drugom čitanju konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Međimurski se pčelari ponovno suočavaju s pomorom pčelinjih zajednica. U Drenovcima održan stručno-edukacijski skup o hrvatskom ovčarstvu i kozarstvu, a u Sisku skup uzgajivača mesnih pasmina goveda. Vodimo vas na 1. međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva - Agro Terra Istru 2022. te doznajemo tko je pobjednik 8. Dana pršuta u Splitu.  


Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Iz hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Osijeku od 9:25 prenosimo Uskrs po julijanskom kalendaru. Liturgiju će predvoditi episkop osječko-poljski i baranjski Heruvim uz susluženje više svećenika i đakona.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 naša glazbena plovidba vraća nas u prošlost i to onu daleku, u pedesete godine prošlog stoljeća i to na američke obale Atlantika. Za današnju, ali i slijedeće dvije emisije prisjetit ćemo se četrdesetak najvećih i najuspješnijih hitova koji su tijekom tog desetljeća imali i najviše uspjeha na američkoj top listi singlova.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U emisiji Glazba s potpisom od 14:05 ove nedjelje vodimo vas u svijet najljepših tema klasičnih vokalnih jazz uspješnica u izvedbama nekih od najcjenjenijih glazbenika svih vremena.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo prvi dio djela Hugh Lofting Putovanja doktora Dolittlea autora Tommya Stubbinsa. Doktor koji govori jezik životinja ovoga puta spast će prijatelja lažno optuženog ni manje ni više nego za ubojstvo. U tomu će mu pomoći svjedočenje prijateljeva psa.   

Galerija
Glazba s potpisom, Foto: HRT/HRT
Radioigra za djecu i mlade, Foto: HRT/HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 prisjetit ćemo se prvog albuma Singrlica pod nazivom Singrlice, nominiranog 2009. godine za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma 2008. godine, na kojem je aranžmane radio Tomislav Jozić, njihov osnivač i voditelj.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Sretni gusar Silvije Šesto

Galerija
Amaterska glazba i stvaralaštvo, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.  

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 180. obljetnice smrti Luigija Cherubinija, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosimo tri značajna djela talijanskog skladatelja: Simfoniju u D-duru, Rekvijem u c-molu, napisan u spomen na francuskog kralja Luja XVI. i njegovu suprugu Mariju Antoanetu, te operu Medeja. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!