Ovoga ponedjeljka preporučujemo

25.04.2022.

07:53

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Pojedine epizode posvećujemo nekoj vrsti stilskih figura. Danas - tropi! O tome u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U Kretanju točke od 10:05 predstavljamo retrospektivu Gorkog Žuvele u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti. Govorimo i o novoj knjizi Dimitrija Popovića "Slikarstvo i mržnja".i nekonvencionalan pristup umjetnosti izdvaja pak Svjetlana Junakovića od većine suvremenih hrvatskih autora, a njegove skulpture i erotske crteže možete vidjeti u zagrebačkoj Galeriji Forum.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Integracija djece s teškoćama u sportske i rekreativne programe važna je za njihovo zdravlje i socijalizaciju, ali jednako tako podiže i njihovo samopouzdanje i motivaciju. Jedan takav sportski inkluzivni program pod imenom HandbALL IN predstavljamo u emisiji Umijeće odrastanja od 12:30. 

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

U emisiji Izvan okvira od 13:10 govorimo o provedbi projekta I biti u bedu ponekad je u redu. Cilj projekta je osnaživanje učenika i prevencija problema s kojima se susreću.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije, uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.  

U novom izdanju emisije Po vašem izboru od 16:05 preslušavamo virovitičku grupu Vatra i njihov album Nama se nikud ne žuri kojim su 2019. obilježili 20 godina na hrvatskoj rock sceni. 

Klasični kroj
od 18:15 posvetili smo gitarističkom virtuozu i skladatelju iz 19. stoljeća Ivanu Padovcu i novim snimkama njegovih djela koje je za fonoteku Hrvatskog radija ostvario jedan od najpoznatijih gitarista današnjice, Petrit Çeku.


U terminu Priče za velike i male od 19:48 premijerno smo pripremili priču Karirani kaput Nataše Ozmec.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Dubrovniku. Uz ostalo donosimo: Dubrovnik je ovoga tjedna domaćin 7. Kongresa Sindikata pomoraca Hrvatske. Tema posebnog okruglog stola je Pomorci i stres. Kako rat u Ukrajini utječe na pomorsko tržište rada? Tema Pomorske večeri je i zdravlje pomoraca posebice u uvjetima pandemijske krize, a bavimo se i ekološkim temama.  

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture. 

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom tema je Kamo ide Francuska nakon predsjedničkih izbora 2022? O tome razgovaramo s hrvatskim povjesničarom, diplomatom i političarem doc.dr.sc. Mirom Kovačem i povjesničarom izv. prof. dr.sc. Edijem Milošem s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.  

Okrugli stol ponedjeljkom

Okrugli stol ponedjeljkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 


video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!